Badkamerventilator ter bescherming van je gezondheid

Schimmels schadelijk voor gezondheid

Tijdens het douchen produceer je erg veel waterdamp. Dit gebeurt ook bij het nemen van een warm bad. Twee heerlijke momenten om even te ontspannen, maar let daarbij wel op de gezondheid. Door deze waterdamp kunnen er namelijk schimmels ontstaan en die zijn al in een heel vroeg stadium schadelijk voor je gezondheid.

Voedingsbodem voor schimmels

Als die waterdamp niet goed afgevoerd kan worden, dan gaat het heel snel condenseren. Op de muur, op het plafond, maar ook op de spiegel of op het raam vormen zich heel veel kleine waterdruppeltjes. Dit is een goede voedingsbodem voor schimmels. Vooral de muren en het plafond zijn erg kwetsbaar. Deze zijn vaak ruw, wat poreus en kunnen maar een bepaalde hoeveelheid vocht opnemen. De schimmel kan hier dus heerlijk zijn gang gaan. Deze vorming gaat meestal erg langzaam, maar is vanaf het eerste moment dus al ongezond.

Badkamerventilator

Een oplossing is natuurlijk een raam openzetten tijdens het douchen of badderen. Op die manier kan het vocht weg en zullen er niet gauw schimmels ontstaan. Maar niet iedere badkamer heeft deze mogelijkheid van natuurlijke ventilatie. Mocht er geen raam in je badkamer aanwezig zijn, dan is het zeer raadzaam om op zoek te gaan naar een badkamerventilator. Dit voorkomt veel problemen. Want naast de gevaren voor je gezondheid veroorzaken schimmels ook heel lelijke plekken op de muur.

Schimmel verwijderen

Mocht het niet mogelijk zijn om jouw badkamer natuurlijk te ventileren, dan is het aan te raden om vóór het plaatsen van mechanische ventilatie eerst de schimmel te verwijderen. Zo start je direct met een gezonde omgeving om in te douchen, baden of naar het toilet te gaan. Schimmel kun je verwijderen met een anti-schimmel middel of gewoon met soda of chloor. Welke je gebruikt is ook een beetje afhankelijk van de ernst van de situatie en de plaats waar de schimmel zit.

Eenvoudige installatie

Met een badkamerventilator ben je voorgoed af van nare schimmels. De vochtige lucht wordt naar buiten afgevoerd waardoor het in de badkamer sneller droog is. Schimmels hebben geen kans in een droge omgeving. Een ventilator is gemakkelijk te installeren en niet heel duur in aanschaf. Een perfecte oplossing voor een veel voorkomend probleem.


Geplaatst

in

door

Tags: