plafondlampen

De uiteenlopende mogelijkheden van plafondlampen

Anno 2018 bestaan er vele, unieke plafondlampen om je interieur te verlichten. Maar wat past nou in jouw interieur, wat is er mogelijk?

Wat ga je verlichten?

In elke interieurstijl is het belangrijk om van te voren te bedenken wat je eigenlijk wilt verlichten. Zomaar een plafondlamp ergens ophangen zal niet altijd de beste keuze zijn. Denk bijvoorbeeld aan de eettafel, de keuken of bij de bank. De lamp moet goed in de ruimte passen, zeker wanneer het een grotere variant is. Als je meer inspiratie op wilt doen, kan je kijken naar de plafondlampen van Directlampen.nl.

Vintage plafondlampenvintage plafondlampen

Met een prachtig vintage interieur zul je op zoek moeten gaan naar een plafondlamp die bij hierbij past. Er valt veel te vinden in deze stijl, de enige regel die geldt: zoek een degelijke grote lamp met een verweerde look. Door het toepassen van slijtageplekken is elke lamp uniek. Dus ook oude boot of fabriekslampen kan je erg goed plaatsen.

Landelijk en klassiek

Niet alleen de vintage is populair op dit moment. Ook landelijk gecombineerd met klassiek is een trend op dit moment. Hier vind je vooral de oude bekende kroonluchters terug in de interieurs en dat is niet zonder reden, deze stijlvolle plafondlampen zijn weer helemaal terug van weggeweest in een mooi modern jasje waardoor ze een echte eyecatcher zijn. Als je het subtieler wilt aanpakken, kan dit ook erg goed met bijvoorbeeld hangende lampen zonder lampenkappen naast elkaar. Dit soort lampen worden vaak in een erg warme kleur verkocht voor een gezellige, leuke sfeer.

Modern

Voor de echte moderne inrichting valt er genoeg te kiezen. Je hebt veel keuze in de meest abstracte en unieke vormen voor jouw interieur. Vooral zie je veel plafondlampen voorbijkomen waar alles afgewerkt is met een hoogglans tint. Glas en roestvrij staal zijn ook populaire materialen die worden verwerkt. Maar een modern plafond kan je ook creëren door LED spots in te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan de keuken of woonkamer. Je kunt erg creatief aan de slag en je hebt weinig ruimte nodig.


Geplaatst

in

door

Tags: