tuinsets

De hipste tuintrends van het moment

2018 staat vol met nieuwe tuintrends. Nu de zomer in volle gang is kan ook jij je tuin weer een stukje opvrolijken met diverse thema’s en mogelijkheden. Met de tips hieronder kan je alvast aan de slag om je tuin om te toveren tot een stuk gezelligheid en creativiteit.

Authentiek

Je ziet de laatste jaren veel trends terug in interieurs waar elementen van vroeger weer helemaal in zijn (retro en vintage). Ook voor de tuin is dit zo: je kunt met allerlei authentieke details een mooi geheel maken en je hebt iets stijlvols wat je veel terugziet. Bij authentieke elementen moet je denken aan de smalle donkergekleurde klinkers die je ook bij oude wegen terugziet en de grote metalen lampen die je kunt ophangen. Ook kan je de veranda aanpakken, je kunt je oude, versleten tuinmeubels wegdoen en stoere nieuwe varianten halen. Laat je inspireren op tuinmeubelen.nl om hier alvast een goed idee op te doen wat jij kunt verwerken in de tuin.

Vijver

Het zal je wel enige inspanning kosten, maar dan heb je ook wat: een vijver in de tuin. De toevoeging van water geeft een rustige sfeer en het heeft ook wel wat. Je kunt gewoon even lekker in de avond lekker zitten bij je vijver. Je kunt zelfs in een creatieve bui een riviertje maken die je door middel van een pomp kunt laten doorlopen. In de tuincentra zijn er ook kant-en-klare producten die je kunt plaatsen.

Recyclen

Met de trends van Retro en vintage wordt het ook vaak gedaan: recyclen. Oude producten krijgen weer een nieuw leven ingeblazen. Dit kunnen oude robuuste planken zijn met verweerde details. Of wellicht een mooi wandelpad gemaakt van ouderwetse stenen in plaats van gladde, glimmende tegels.

Terug naar de natuur

In plaats van alles volgens strakke ontwerpen te maken, kan je de tuin robuust en toch stijlvol indelen. Denk bijvoorbeeld aan diverse zwerfkeien die je kunt plaatsen naast subtiele planten. Daarbij maak je een loopgedeelte van steigerhout om het idee van de natuur goed over te brengen. Ook kan je dit doen met diverse stoere accessoires die je kunt kopen. Het is dan ook niet gek dat de trendy kleur van 2018 groen is, wat perfect aansluit in een echt natuurlijke tuin. Om inspiratie op te doen naar diverse materialen kan je ook eens een kijkje nemen op Dejonghandelsonderneming.nl


Geplaatst

in

door

Tags: