het zomerse gevoel

Zo kun je het zomerse gevoel wat langer vast houden

Waar de meesten van ons dit voorjaar dachten dat we weer een erg warme zomer tegemoet gingen, bleek de zomer van 2021 een stuk koeler dan die van 2020 met veel meer neerslag. Nu is de herfst net begonnen en kan het zijn dat je moeite hebt met het loslaten van de zomer, des te meer omdat we geen erg fijne zomer hebben gehad. Geen nood, in deze blog helpen we je met het zomerse gevoel naar binnen te halen.

Ga voor zomerse accessoires in huis en stel het winterse gevoel daarmee uit!

Met accessoires kun je erg veel doen wat betreft de sfeer in huis. Zoo ok wat betreft het vasthouden van een zomers gevoel. Denk daarbij aan lichtkleurige kleedjes en kussens, of wat dacht je van zomers gekleurde kaarsen in leuke kaarsenhouders? Oudroze, lichtgeel of lichtblauw? Het zijn allemaal kleuren die je een zomers gevoel kunnen geven! Je kan trouwens nog fanatieker zijn en je muur een nieuw vrolijk zomers behangetje geven! Of een frisse kleur verf uiteraard. 

zomerse gevoel

Zomerdekbed eruit, winterdekbed erin!

Je slaapkamer is het eerste wat je op een dag ziet als je wakker wordt, en ook het laatste als je naar bed gaat. Zorg dan ook dat je hier de zomer naartoe trekt, door bijvoorbeeld te kiezen voor een dekbedovertrek met een vrolijk, zomers printje. Een fris zomers design met lichte kleuren bijvoorbeeld. Liever een vakantiegevoel? Ga dan voor een Ibiza printje. Vergeet niet je zomerdekbed te wassen voordat je ‘m opbergt, wel zo fijn als je die straks in het voorjaar weer uit de kast plukt!

het zomerse gevoel wat langer vast houden

Kies voor natuur, met planten en bloemen

Maak van binnen, zoals je woonkamer of keuken, buiten, met een zuurstofrijke plant of zomerse bloemen. Als het lukt, kies dan voor kleurtjes die je al in je kamer hebt zodat je kunt mix en matchen. Lukt dat niet? Ga dan voor een trendkleur groen zoals een bamboepalm of een goudpalm. Die zijn ook nog eens luchtzuiverend. Nepbloemen zijn natuurlijk ook een optie, deze zijn tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden…. en je hebt er geen omkijken aan.

het zomerse gevoel vast houden

Blijf regelmatig luchten

Zet open die ramen! Dag en nacht, tenzij het overdag echt bloedje heet wordt, dan kun je beter alles even sluiten en ’s avonds weer open gooien. Niets zo vervelend als die plak nachten door de hete zomerdagen. Zorg ervoor dat alles fris en hygiënisch blijft door regelmatig te ventileren, maar psst, vergeet je horren niet! Muggen zijn geen welkome gasten ’s nachts. 

Laten we hopen dat de zomer nog even doorgaat, tot en met december ofzo! Tegen die tijd gaan we weer opzoek naar tips voor de winter.


Geplaatst

in

door

Tags: