planten op kantoor

Hoe verhoogt u de productiviteit op kantoor

Herkent u het volgende beeld? U staart al uren naar uw scherm maar er komt niks uit uw vingers, u heeft een lichte hoofdpijn en een slecht concentratievermogen. Dit is natuurlijk erg frustrerend. U wilt immers zo productief mogelijk zijn en u zo gezond mogelijk voelen. Hoog tijd dus voor verandering. In deze blog leest u hoe u zo gezond, gelukkig en productief mogelijk blijft. Lees dan ook snel verder!

Sport en beweging

Om gezond en productief te blijven is het van belang om genoeg te blijven bewegen. Vraag aan je werkgever of er budget is voor een zit-sta bureau of een fietsbureau. Ook is het verstandig om regelmatig op te staan en even te bewegen. Daarnaast zou je in je pauze een eind kunnen gaan wandelen. Ook kan het erg leuk zijn om een sport challenge te introduceren bij je collega’s. Bijvoorbeeld 10.000 stappen halen of 3 keer in de week iets actiefs te doen. 

Gezond eten

Ook gezond eten kan bijdragen aan je productiviteit. Haal dus vooral veer groente en fruit in huis en zorg dat er in de kantine ook genoeg fruit en gezonde snacks te vinden zijn. Zo zijn er boxen te bestellen op verschillende sites die speciaal worden afgestemd op het aantal werknemers en het seizoen en zijn er sportvoedingbedrijven die leuke acties doen voor gezonde snacks op het kantoor. Ook is het erg belangrijk om genoeg water te blijven drinken gedurende de dag. Zo voorkomt u hoofdpijn, concentratieproblemen en misselijkheid. 

Werkomgeving

Een prettige werkomgeving werkt bij aan een betere werksfeer en hogere productiviteit. Voorzie een grijze en grauwe muur van een leuke motiverende kleur en voorkom dat je in de zomer het zweet op je voorhoofd hebt staan doordat de temperatuur niet goed geregeld is. Tegenwoordig hebben de meeste airconditioning apparaten een verkoelende en verwarmende functie. Zo zorg je ervoor dat je altijd de perfecte werktemperatuur in kunt stellen. Daarnaast zijn kantoorplanten ook een goed idee om je kantoor wat op te fleuren. Ook dragen ze bij aan een betere gemoedstoestand en zorgen ze voor een betere concentratie. 


Geplaatst

in

door

Tags: