groene aanslag tuintegels

Zo verwijder je groene aanslag van je tuintegels

In de zomer zit je natuurlijk het liefst in de tuin. Het is dan erg storend als de tuintegels helemaal groen zijn geworden. Naast dat het lelijk is, kunnen tuintegels met groene aanslag ook nog eens erg glad worden als het heeft geregend. Geen paniek! Er zijn gelukkig meerdere manieren om de tegels in de tuin weer schoon te krijgen.

Huis-, tuin- en keukenmiddelen

Tuintegels met groene aanslag schoonmaken? Dat is zo gepiept! Je hebt namelijk helemaal geen dure goedjes nodig om dit te doen. Met spullen uit je keukenkastje moet het schoonmaken van een tuintegel ook lukken. Met welke producten je dit kunt doen? Dat lees je in deze blog.

Groene zeep of azijn

Wat heb je nodig? Een grote emmer, heet water en een beetje groene zeep. Met een sopje van dit mengsel moet het lukken om de meeste groene aanslag van je tuintegels te verwijderen. Laat het sopje intrekken, voordat je het wegspoelt met water en wegveegt met een harde bezem. Herhaal je deze stappen vaker? Dan zal de aanslag verdwijnen en krijgen de tuintegels hun kleur terug.

Geen groene zeep in huis? Ook (schoonmaak)azijn klaart de klus. Maak een mengsel van een liter water en een liter azijn, schrob dit over de vieze tuintegels en laat het vervolgens intrekken. De groene aanslag zal langzaam verwijderen. Last van hardnekkige aanslag? Een plantenspuit met azijn kan dan helpen.

No go’s! 

Op internet zijn tientallen manieren te vinden voor het schoonmaken van tuintegels. Toch zitten er ook een paar no go’s tussen, ofwel manieren die je beter niet kunt proberen. Zo is het gebruiken van bijvoorbeeld chloor of zout af te raden. Deze chemische middelen maken de tegels kapot, waardoor ze juist nóg gevoeliger worden voor groene aanslag.

Ook de hogedrukreiniger of hogedrukspuit kun je beter laten staan. Waarom? Veel tuintegels raken beschadigd van de harde spuit en dit is niet meer te herstellen. Zo maak je de tegels dus niet mooier, maar juist lelijker.

Toch nieuwe tuintegels kopen?

Heb je geen zin om nóg een keer je tegels schoon te maken, of ben je simpelweg toe aan iets nieuws? Met nieuwe tuintegels leg je makkelijk een nieuw terras aan, wat zorgt voor een heel verfrissende uitstraling. Zo ben je direct van alle groene aanslag af en leg je direct jouw droomterras aan.

Hulp nodig bij het uitzoeken van nieuwe tegels? Schakel dan de hulp in van een productspecialist, bijvoorbeeld van Sleiderink Bouwmaterialen. Deze specialist helpt je bij het bestellen van de perfecte tuintegels én geeft je tips over het schoonhouden van je tegels.


Geplaatst

in

door

Tags: