verhuizen energie

Wat te doen als je gaat verhuizen en je wilt een groene energie leverancier?

Over twee maanden is het eindelijk zover en ga je naar een nieuwe woning verhuizen. Je bent best een tijd op zoek geweest naar een meer landelijke woning, waar je meer buiten kunt zijn, meer ruimte hebt en van stilte en frisse lucht kunt genieten. Je hebt de laatste jaren altijd in de stad gewoond en die tijd is nu voorbij. Over de afgelopen jaren ben je steeds meer gaan inzien hoe een bewuster leven je gelukkiger maakt en daarom zie je er halsreikend naar uit om deze grote stap te gaan maken. 

Bij een bewuster leven horen natuurlijk ook bewuste keuzes. Je bent een fanatieke recycler en probeert je inkopen zorgvuldig in te schatten en zo min mogelijk afval te veroorzaken. Je wilt straks natuurlijk ook gaan tuinieren en met een uitgebreide moestuin in je eigen benodigdheden voorzien en door zorgvuldig composteren het door jou geproduceerde organisch restafval op verantwoorde wijze te verbruiken.

Je wilt duurzaam leven en groene energie is voor jou daarom vanzelfsprekend

Je favoriete vervoermiddel is je fiets en je kijkt er naar uit om straks de wijde velden in te trekken. De auto gebruik je alleen wanneer je die echt nodig hebt en je laatste vliegreis heb je vorig jaar gemaakt. Je probeert op zoveel mogelijk manieren actief mee te denken om je carbon footprint zo laag mogelijk te maken. Zodoende dat je er in je nieuwe woning ook van alles aan hebt gedaan om deze zo duurzaam mogelijk te maken.

Daarom is het natuurlijk logisch dat je straks volledig wilt overstappen op groene energie. Je wilt op zoveel mogelijk manieren jouw steentje bijdragen aan een duurzamere wereld en de keuze om te gaan voor groen stroom en gas was dan ook snel gemaakt. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere leveranciers om uit te kiezen en is groene energie voor steeds meer mensen een bewuste stap om duurzamer om te gaan met energie. 

Je kunt je huidige groene energiecontract probleemloos mee verhuizen

In je huidige woning gebruik je ook zoveel mogelijk groene stroom. Je hebt een vaste groene energie leverancier en gelukkig kun je ook uiterst gemakkelijk je energiecontract verhuizen naar je nieuwe woning.  Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je straks met dezelfde leverancier kunt verder gaan en zij verzekeren je er ook van dat je binnen twee dagen na jouw aanvraag groene energie in huis hebt, zodat je er niet bang voor hoeft te zijn dat je verhuizing nadelige gevolgen heeft voor je energievoorziening. 
Beetje bij beetje krijg je zo je duurzaam droomhuis op orde. Je hebt goed rekening gehouden met de isolatie van bijvoorbeeld de vloeren en de zolder, om energieverlies zoveel mogelijk tegen te gaan. Overal is dubbel glas geïnstalleerd en in beide badkamers heb je in de douche waterzuinige douchekoppen laten installeren. Bovendien staat de regenton buiten al gepland tegen de muur. Het wordt een waar avontuur en je kunt niet wachten tot je straks je nieuwe woning intrekt!


Geplaatst

in

door

Tags: