vitrage gordijnen

De redenen waarom je voor vitrage gordijnen moet kiezen

Jouw keuze voor raamdecoratie bepaald voor een groot gedeelte de sfeer in desbetreffende ruimte. Heb je donkere lamellen hangen, dan zal de ruimte klein en bedrukt aanvoelen, zeker als deze lamellen gesloten zijn. Dit komt natuurlijk omdat het raam dat met de decoratie moet worden afgesloten, vaak een groot oppervlak heeft. Niet voor niets dat daarom veel mensen kiezen voor vitrages, en dan natuurlijk het liefst goedkope vitrages. Dit zijn de dunste gordijnen die er te vinden zijn. Wil je weten waarom je zou moeten kiezen voor dit soort gordijnen? Lees dan verder.

Dunne gordijnen

Zoals gezegd zijn vitrages erg dunne gordijnen. Zij zorgen wel voor privacy als ze gesloten zijn, maar laten dan nog steeds erg veel zonlicht door. Daarnaast zijn ze decoratief, sfeervol en zijn ze te verkrijgen in verschillende kleuren. Daarom kun je altijd wel een stijl of kleur vinden die bij jouw interieur past.

In combinatie met overgordijnen

Vitrages worden ook wel glasgordijnen genoemd en worden meestal gebruikt in combinatie met overgordijnen. Als het raam helemaal afgesloten dient te worden, kun je die gebruiken. Daarnaast werken zulke overgordijnen als isolator en houden ze de warmte binnen en de kou buiten.

Verschillende kleuren

Waar vroeger alle vitrages eigenlijk wit waren, zijn ze nu in allerlei kleuren te vinden. Een vitrage in de juiste kleur kan een kamer een erg fijne sfeer geven, omdat vitrages op een zachte manier het licht doorlaten. Net als andere soorten gordijnen kunnen deze vitrages op maar gemaakt worden en zijn dus bruikbaar voor elke afmeting.

Semi transparante vitrage

Naast gewone glasgordijnen, bestaat er ook semi transparante vitrage. Deze zorgt ervoor dat je wel naar buiten kan kijken en dat het zonlicht naar binnen kan, zonder dat men van buiten er doorheen kan kijken. Hierdoor zorgt semi transparante vitrage voor voldoende privacy zonder een ruimte donker te maken.

Het wassen van vitrage

Waar je vroeger erg voorzichtig moest zijn met het wassen van vitrage, kun je dit tegenwoordig meestal makkelijk zelf doen. Check voor de zekerheid wel altijd bij de fabrikant wat zij voorschrijven. Als je ze zelf kunt wassen, moet je wel op de volgende zaken letten:

  • was vitrages altijd met een fijnwas- of wolwasprogramma
  • zorg dat je de vitrage altijd maar kort in de droger doet. Het beste hang je ze nat op om te drogen, dan krijg je de minste kreukels
  • rol de haakjes die aan de vitrage zit naar binnen. Doe daar dan een doek of kussensloop omheen die je stevig vastmaakt met bijvoorbeeld een veter. Op deze manier bescherm je de vitrage tijdens het wassen

Geplaatst

in

door

Tags: