dubbel glas

Welk glas kies je voor jouw huis?

Je hebt een nieuwe woning of gaat renoveren. De ramen zijn nodig aan vervanging toe. Het liefst wil je goede isolatie, maar niet te veel betalen. Of ga je voor het beste dubbelglas en wil je daar wel wat extra voor neerleggen? We zetten de soorten glas voor je op een rijtje, zodat jij de beste kan kiezen voor jouw huis.

Enkel glas

Enkel glas is tegenwoordig echt een no-go. In nieuwe huizen wordt het al jarenlang niet meer gebruikt. In verhouding met nieuwere soorten isoleert het slecht. Het laat kou snel door en warmte gaat verloren. Dat zorgt voor hogere stookkosten. Slecht voor je portemonnee en het milieu!

Dubbel glas

Dubbel glas is daarentegen een goede keuze. Het isoleert veel beter dan enkel glas en zorgt ervoor dat de kou buiten blijft. Daarnaast is het beter voor je energierekening. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen lucht of edelgas.

HR dubbel glas

Een verbetering ten opzichte van dubbel glas, is HR glas. Het staat voor hoogrendementsglas. HR glas heeft twee glasplaten met daartussen edelgas. Ook heeft een glasplaat een speciale coating. Deze coating zorgt ervoor dat de kou buiten blijft en de warmte binnen. Daarnaast laat het in de winter zonnestralen toe en in de zomer houdt het ze tegen. Dat zorgt voor veel betere isolatie.

HR dubbel glas heeft ook nog verschillende soorten. Zo is er HR+, HR++ en HR+++ glas.

Hoe meer plusjes hoe beter de isolatie, hoe beter voor het milieu en hoe lager de energierekening.

HR++ glas is het meest gekozen glas. Het is in verhouding met de isolatie goed betaalbaar.

Heb jij wel wat meer over voor goed glas in je huis? Met HR+++ zit je helemaal goed. Je hebt dan de meest optimale isolatie.

Benieuwd wat de prijzen zijn van dubbel glas? Of wil jij vrijblijvend advies? Bereken de prijs van dubbel glas op Glas.nl of vraag een gratis advies aan.


Geplaatst

in

door

Tags: