regentonnen

Duurzaam tuinieren

Duurzaamheid: iedereen heeft het er tegenwoordig over. We weten ongeveer wel wat het is, maar hoe passen we dit bijvoorbeeld toe in onze tuin? Gaat het om het composteren van je keukenafval, je eigen groenten kweken en je tuinmeubelen zelf in elkaar knutselen met gerecupereerd hout? Dit gaat inderdaad de goeie richting uit. Duurzaam leven, en dus ook duurzaam tuinieren is een levenshouding. Het is bij elke stap nadenken hoe je je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houdt.

Verantwoord tuinieren: een kunst

In je tuin bezig zijn en met zo weinig mogelijk impact zo veel mogelijk resultaat behalen: dat is een grote stap richting duurzaam tuinieren. Composteren is hiervan een voorbeeld. Het is toch te gek om enerzijds je keukenafval mee te geven met het huisvuil, en anderzijds meststoffen te kopen voor je planten. Een ander voorbeeld is het hergebruik van regenwater. Het slaat nergens op als je je regenwater door de goot laat lopen en anderzijds met leidingwater je planten water geeft. Leidingwater is trouwens niet zo goed voor je planten. Het bevat teveel kalk. Het aanbod regentonnen is zo uitgebreid dat je geen enkel excuus meer hebt om geen regenton in je tuin te plaatsen.

Je waterrekening beperken met een regentonmooie regenton

Je zult versteld staan hoe een regenton in je tuin van pas komt. Als je bijvoorbeeld een lange smalle tuin hebt en je moestuin ligt achteraan, dan moet je met emmers water zeulen of tuinslangen uitrollen dat het niet meer leuk is. Als je achteraan een tuinhuisje hebt staan en je plaatst er een regenton, dan heb je meteen water waar je het nodig hebt. Je kunt ook meerdere regentonnen in de tuin plaatsen. Zo heb je altijd een voorraad water voor je bloementuin, om je verharde tuinpad te poetsen of om de auto te wassen. Na een tijd merk je dat je waterrekening flink gedaald is.

Regentonnen voor elke stijl van tuin

De keuze in regentonnen is heel groot. Er is voor elke stijl een watervat: modern, klassiek of landelijk bijvoorbeeld. Er bestaan regentonnen met plantenbakken, zodat je je regenton mooi kunt integreren in de omgeving. Er bestaan er in terracotta in de vorm van een amfoor of je hebt kunststof regentonnen die er net uitzien als een groot wijnvat. Er bestaan neutrale modellen die bij elke woning passen of heel strakke minimalistische uitvoeringen. Regentonnen zijn niet langer meer die lelijke dingen die noodzakelijkerwijs in de tuin stonden. Tegenwoordig mogen regentonnen best wel gezien worden en ze zijn een mooie decoratie in je tuin!

 


Geplaatst

in

door

Tags: