vintage racefiets aan de muur

Vintage racefietsen aan de muur

Hoewel racefietsen natuurlijk eerst en vooral op de baan thuishoren, en het liefst van al in de handen van iemand die hem daadwerkelijk gebruikt, kan je er ook andere dingen mee doen. Een racefiets kan je namelijk ook gebruiken als decoratie van je binnenmuren. Inderdaad, niet enkel hertenkoppen en schilderijen maken je muur mooier, ook een racefiets kan dat doen!

Als je je muur daarbij een iets traditionelere en verrassendere uitstraling wil geven, ga dan meteen voor vintage racefietsen. Op die manier creëren je een moderne stijl in de woning, terwijl daar toch klassiek ogende elementen aan te pas komen. De perfecte balans tussen oud en nieuw!

Een vintage racefiets als kleerhanger

Een van de beste manier om een vintage racefiets aan de muur zowel stijlvol als functioneel te maken, is door er een soort van kapstok mee te toveren. Het klinkt misschien vergezocht maar het is eenvoudig te doen. Hang de fiets omgekeerd aan de muur, met behulp van een aantal stevige nagels en klemmen, en schroef aan de onderkant een paar stalen buisjes waar je jassen en paraplu’s aan kan ophangen. De perfecte eyecatcher in een moderne bistro of restaurant, voor mensen die wel eens iets anders willen!

Een vintage racefiets als onderdeel van het interieur

Natuurlijk hoeft niet elke vorm van decoratie ook functioneel te zijn. Soms wil je gewoon speciaal doen en je woonkamer of zelfs je slaapkamer uitrusten met een opvallend element, omdat je dat leuk lijkt. Zo kan je bijvoorbeeld, in een kamer waar alle muren in gelijkaardige kleuren geverfd zijn, een vintage fiets aan de muur ophangen en in een compleet andere kleur schilderen. Het resultaat is een verrassend element in een voorheen eerder sobere kamer en ongetwijfeld iets waar bezoekers zich aan zullen vergapen!

De muur als opbergplaats van je retro racefiets

Natuurlijk wil niet iedereen gewoon zijn fiets aan de muur hangen om er vervolgens niets mee te doen. Sommige mensen houden er ook van om hun fiets daadwerkelijk te gebruiken! Ook dat is mogelijk als je je fiets aan de muur ophangt. Zo kan je een soort van stevige, eenvoudige stelling bouwen, laag onderaan de muur, waar je je fiets opzet. Ideaal voor mensen die hun favoriete racefiets liever niet in de garage laten verkommeren en deze altijd dichtbij willen hebben.

Als je dan een stukje met je fiets wil gaan rijden, dan kan dat in één twee drie. Op die manier dient je fiets als opvallende decoratie van je woning en tegelijkertijd ook als daadwerkelijk vervoermiddel dat je zo bij de hand hebt. Een win-win situatie!

De oneindige mogelijkheden van vintage racefietsen aan de muur

Steeds meer mensen gaan op zoek naar manieren om hun woning, bistro of restaurant nog opvallender en mooier te decoreren, en vintage racefietsen aan de muur ophangen is ongetwijfeld een van de beste manieren om dat te doen. Een vintage fiets kan zowat in elke woonstijl gebruikt worden om aan de muur te hangen, en dat maakt het juist zo’n leuke vorm van decoratie!


Geplaatst

in

door

Tags: