Met houten jaloezieen wordt warmte gecreëerd in uw interieur. De jaloezieen zijn sfeerbepalend en kunnen in bijna elke woonruimte toegepast worden. Door het kiezen van de juiste kleuren kan een bepaalde woonstijl meer warmte krijgen of meer een strakkere aanblik. Lichtinval is met deze raamdecoratie heel goed te regelen.

Verticale en horizontale jaloezieen

Er is ruime keus in kleuren en breedtes. De nieuwste vorm van jaloezieen zijn de shutters. Met deze brede latten is op simpele manier de lichtsterkte te regelen en een andere sfeer in het interieur te brengen. Houten jaloezieen zijn de meest interessante vorm van raambekleding. Moderne techniek in combinatie met traditionele handelswijze geven de ramen een geweldige aanblik. Shutters kunnen overal worden gebruikt. Zijn ook perfect in slaap- en badkamer. Deze jaloezieen worden op maat gemaakt en door een vakkundig persoon gemonteerd.

Verticale houten jaloezieen

Deze raambekleding was er al heel lang in kunststof. De houten variant heeft een natuurlijke look en een geruisloze, soepele werking. Deze jaloezieen kunnen zelfs als afscheiding tussen twee ruimtes worden gebruikt.

Handige tips voor aanschaf houten jaloezieen

Waar ga je ze gebruiken

In het gehele huis kun je gebruik maken van houten jaloezieen. De kleur is dan wel even een item, om op te letten. Is de badkamer licht en/of wit getint met wat donkere accessoires? Dan kan een raambekleding in dezelfde donkere tint heel chique staan. Heb je een echt Jan de Bouvrie-interieur? De witte houten shutter komen dan helemaal tot hun recht. Laat verder je fantasie de vrije loop en laat je inspireren door verschillende websites.

Maat berekenen

Jaloezieen zijn op twee manieren te plaatsen. Tússen het raamkozijn of óp het raamkozijn. Wanneer je tussen het raamkozijn de jaloezie gaat hangen houdt dan rekening met een halve centimeter extra speling. Wanneer een jaloezie te breed is, dan is dit in principe niet zo erg. Heb je de jaloezie te krap berekend dan kun je er niets meer mee. Te breed kan altijd nog op maat worden geknipt.
Valt de raamdecoratie over de kozijnen, bereken dan de overlapping mee. Ook de hoogte incl. ophangsysteem moet worden gemeten.
Heb je twee linkerhanden dan is het verstandig om alles te laten doen. Bij gebruik van raamdecoratie is bemeten en ophangen een nauwkeurig werkje.

Reinigen van houten jaloezieen

. Stof de jaloezie met plumeau of doekje in dichte stand af. Doe dit regelmatig. Zo krijgt stof geen kans.
. Wekelijks onderhoud kan bestaan uit het voorzichtig stofzuigen van de lamellen met een opzetborstel.
. Maak een washandje vochtig met water en een schoonmaakmiddel. Pak met de andere hand telkens elke lamel tussen duim en wijsvinger vast. Reinig de houten lamel aan de boven en onderkant door met de washand van linksnaar rechts te gaan.
. Gebruik i.p.v. een schoonmaakmiddel een beetje wasverzachter. De jaloezieen gaan hiervan mooi glimmen en zullen niet snel aanslag vertonen.
. Hout mag je echter nooit te nat afnemen anders ontstaan er lelijke vlekken. Houten jaloezieen ook altijd op hun plek laten tijdens het schoonmaken. Hout werkt namelijk altijd bij vocht. Het zou dan zomaar kunnen dat de raambekleding niet meer goed past.