Garage aanbouwen

Regels

Voor u begint garage aanbouwen gaat u best na wat de regels hiervoor zijn die door uw gemeente zijn opgelegd. In sommige gebieden heeft u een vergunning nodig, in andere volstaat soms een melding binnen bepaalde voorwaarden zoals afmetingen en dergelijke.

Indien u een vergunning nodig heeft begint u best vrijwel meteen aan de aanvraag zodat uw gemeente de procedure in gang kan zetten. Hou er rekening mee dat zo’n aanvraag tussen de twee en zes maanden kan aanslepen.

Materiaal

Zelf een garage aanbouwen vraagt ook enige kennis. Bijvoorbeeld een muur metselen, afmeten, … Hiervoor heb je geschikt materiaal nodig. Een tip: stel vooraf een lijst op. Wat heb je bijvoorbeeld nodig voor een muur metselen (zoals je kunt lezen op www.bouwfac.nl) en een garage aanbouwen. Vermoedelijk wil je ook een dak op de garage leggen, een garagepoort installeren, een aparte deur, eventueel een raam erin. Kortom, er komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken.

Kostprijs

Om een garage aan te bouwen heb je zoals gezegd veel materiaal nodig. Dat materiaal kost uiteraard handenvol geld. Een tip is om terwijl je je lijst voorbereid een indicatie stelt van wat je ongeveer wil uitgeven. Zorg er dan wel voor dat je ongeveer de prijzen kent en sla er niet lukraak een bedrag op want anders kom je voor verrassingen te staan.

Hoogte van garage

De hoogte van uw garage is ook onderhevig aan een aantal factoren. Zo moet je ervoor zorgen dat je wagen zeker in de garage kan zowel in hoogte als breedte maar moet je ook rekening houden met de opgelegde voorschriften die je gemeente afdwingt.

Tot slot

Een garage aanbouwen is geen werkje dat op enkele dagen klaar is. Bereid je grondig voor, stel een prijsindicatie op en zorg dat je de voorschriften en regels van de gemeente kent. Als een vergunning nodig is en je hebt er geen maar bouwt je garage toch kan je lelijk zuur kijken wanneer de ordediensten langs komen. Boetes kunnen snel boven de zestigduizend euro en meer oplopen voor bouwovertredingen. Voorzie geschikt materiaal en zorg dat je vooraf enige kennis hebt van het bouwen van een garage.