Ben jij ook helemaal weg van de Scandinavische woonstijl? Passen natuurlijke materialen, een minimalistische uitstraling en lichte, zachte kleuren helemaal bij jou? Dan is deze woonstijl het absoluut! Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken, lees dan snel verder.muuto

Kies voor lichte, zachte kleuren

Licht is goed voor iedereen. Uiteraard heeft een donkere inrichting ook zo zijn eigen charme, maar het is niet voor niets dat de zomer het favoriete seizoen is van veel Nederlanders. In Scandinavië zijn de winters nog veel langer en donkerder dan bij ons. Lichte kleuren zijn dan extra belangrijk. Het is heel handig om te beginnen met wit als basis. Het merk Muuto heeft bijvoorbeeld hele handige witte kasten. Deze kun je net zo groot maken als je zelf wilt, een flexibel kastensysteem dus. Ook witte tafels en stoelen doen het goed in een Scandinavisch interieur. Qua accessoires kun je dan kiezen voor bijvoorbeeld grijs en roze. Muuto heeft prachtige vazen en plaids in deze zachte kleuren.

Een fijne stoffen bank

Een bank die uitnodigt om te relaxen. Dat is toch echt wel onmisbaar in een Scandinavische inrichting. Denk hierbij zeker niet aan een ingezakte plofbank, maar meer in de richting van een bank van Hay. Strakke vormen en een frisse uitstraling. Combineer zo’n wat strakkere bank dan met kussens van warme materialen.

De lamp krijgt veel aandacht

Ook dit heeft natuurlijk alles te maken met de grote behoefte aan licht. De lamp krijgt daarom veel aandacht in een Scandinavisch ingerichte woonkamer. Heel mooi is een grote staande lamp als blikvanger. Muuto heeft er ook een aantal in het assortiment. Combineer ze dan met een aantal kleinere hanglampen. Of kies voor een grote, stoere bureaulamp.

Kies voor heel veel hout

Hout is absoluut onmisbaar in een Scandinavisch interieur. Hout mag eigenlijk overal. Het plafond, de vloer, de wanden, de meubels of de accessoires, zorg op veel plekken voor hout. Zo vergroot je in een klap de natuurlijke uitstraling van je woonkamer. Je loopt wel het risico om een iets donkerdere sfeer te krijgen en daarom kun je het beste vooral de lichte houtsoorten toepassen. Denk hierbij aan berkenhout of essenhout. Een andere optie is om de houten planken wit te schilderen. Hay heeft een aantal bijzettafels van beukenhout in het assortiment. Zo’n meubelstuk is echt een onmisbare aanvulling in je Scandinavische interieur.