vrijstaande baden

Hoe geef je de badkamer een nieuwe look?

De badkamer is een ruimte die we elke dag gebruiken, maar slechts zelden zien veranderen. Eens in de tien jaar is het wegens ouderdom wel eens nodig om het wat op te knappen en daar stopt het ook. Dat betekent echter niet dat we niet veel vaker onze badkamer van look zouden willen veranderen. Het grote probleem daarbij is het budget. Hoe pas je de look in jouw badkamer aan zonder een fortuin aan renovaties uit te geven? We geven je enkele tips!

Nieuwe kastjes plaatsen

Een leuke en simpele manier om de hele look van jouw badkamer aan te passen is door gebruik te maken van kastjes. Schilder de bestaande kastjes in een nieuwe kleur of bevestig gewoon nieuwe kastjes aan de muur of boven het badkamermeubel. Wie een beetje handig is kan deze bovendien ook gewoon lekker zelf maken.

Een nieuw kleurtje

Om een nieuwe look te bekomen hoef je zelfs niets anders aan te passen dan de kleur. Schilder die witte wanden in een babyblauw en jouw badkamer ziet er ineens stralend uit. Let hier wel goed mee op: te veel kleur kan dan wel leuk zijn die eerste paar dagen, maar gaat al gauw irriteren.

Speel met het badkamermeubel

Heb je er nog geen hangen? Plaats dan een badkamermeubel om de hele look in sneltempo aan te passen. Heb je er wel eentje hangen? Schilder deze dan in een volkomen nieuwe kleur. Dit is in elke badkamer één van de grote eye-catchers. Het zou dan ook zonder zijn hier geen gebruik van te maken.

Designradiator

Een badkamer moet ook lekker warm zijn. In hartje winter is niets zo vervelend als naakt in een koude badkamer te moeten staan. Een radiator biedt hier uitkomst en bovendien kan je zo twee vliegen in één klap slaan. Door te kiezen voor een designradiator verander je gelijk de hele look van jouw badkamer!

Stickers op de muur

Misschien wel de goedkoopste manier om de look aan te passen. Ben je het wit echt helemaal zat? Koop dan een paar muurstickers en hang deze aan de muur. Niet alleen een leuk idee waarbij je jouw creativiteit echt de vrije loop kunt laten, maar ook zonder veel risico. Als het je geen verbetering lijkt haal je de stickers er toch gewoon terug van?

Het zit in de details

Hoe belangrijk details zijn voor het algehele uiterlijk begrijp je pas vanaf je deze begint te veranderen. Iets simpels als het douchegordijn vervangen of de spiegel aan de muur voor een nieuw exemplaar inruilen maakt een wereld van verschil. Experimenteer dan ook met deze details en wie weet is dat voor jou al verandering genoeg!   


Geplaatst

in

door

Tags: