Een spanplafond in de badkamer, wat zijn de mogelijkheden?

Een vochtbestendig badkamer plafond

Een spanplafond is ongetwijfeld een meerwaarde voor heel wat ruimtes. Dit komt mede door de voordelen die het biedt qua stijl, comfort en atmosfeer. Als je kiest voor een dergelijk plafond in de badkamer, dan is het belangrijk met een aantal zaken rekening te houden. Zo moet het plafond vochtbestendig zijn zodat vochtplekken en schimmels geen kans maken. Bacteriën en andere ongewenste organismen hechten zich immers snel in de badkamer vast, waardoor het risico op gezondheidsproblemen reëel is. De prijs van zo’n plafond ligt doorgaans iets hoger, maar je krijgt er dan wel extra comfort voor terug!

badkamer spanplafond

Het belang van akoestiek bij een badkamer plafond

Het badkamer plafond moet dus zijn afgestemd op de ruimt zelf, dat is een feit. Ook andere factoren spelen echter een grote rol bij de keuze voor een nieuw plafond, zoals akoestiek. Een badkamer is een ruimte die immers al snel hol en ‘leeg’ klinkt, wat het comfort en de gezelligheid natuurlijk niet ten goede komt. Dit effect wordt veroorzaakt door de tegels die meestal in een badkamer aanwezig zijn, waardoor elk geluid weerkaatst en ‘galmt’. Dankzij een kwalitatief spanplafond met een speciale geluiddempende laag heb je daar echter geen last meer van. Deze gaat elk geluid absorberen, met minder galm en meer gezelligheid als gevolg!

spanplafonds

De stijlmogelijkheden van een plafond in de badkamer

Als je kiest voor een spanplafond in de badkamer, dan krijg je echter meer dan gewoon een functioneel plafond. Het is ook belangrijk dat het plafond bijdraagt aan de look en feel van de ruimte zelf. Er is keuze tussen plafonds voor elke mogelijke stijl: landelijk, modern, klassiek, sober of mooi afgewerkt, enzovoort. Als het plafond van de ruimte perfect is afgestemd op de stijl die er al heerst, dan is dat natuurlijk alleen maar een meerwaarde voor het leefcomfort. Ook de kleur van het plafond kan naar wens worden aangepast. Van sober grijs of zwart tot een kleurrijk plafond voor een speelse badkamer, alles kan!

Een spanplafond met verlichting

Verlichting is vooral in ruimtes als de badkamer een essentieel onderdeel; zonder zou het niet enkel moeilijk zijn om te douche of een bad te nemen, het zou ook gewoon gevaarlijk zijn! Naast het feit dat je een spanplafond naar wens kan laten maken, is het ook mogelijk om de verlichting te kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor moderne spots in het plafond om de badkamer een strakke look te geven. Wil je meer licht hebben als je in bad zit? Dan kies je gewoon voor extra lampen of spots in het plafond boven het bad. Dit voegt natuurlijk iets toe aan de spanplafond prijs, maar je krijgt er wel een sfeervolle ruimte voor terug!           


Geplaatst

in

door

Tags: