industrieel interieur

Een industriële sfeer in een nieuwbouwhuis

De industriële look draait helemaal om robuuste elementen die er niet perfect uitzien. Het is dus geen probleem om deze sfeer te creëren in een oud pand dat door de jaren heen wat versleten is, maar hoe zorg je voor een industriele inrichting in een nieuwbouwhuis? De perfecte rechte muren van tegenwoordig passen niet goed bij deze woonstijl. Toch zijn er een aantal simpele manieren om een industriele sfeer in je nieuwe woning te creëren.

Creatief met verf

De meeste nieuwbouwhuizen hebben simpele witte muren met een strakke look. Je kunt dit iets robuuster maken door met verf te spelen. Er zijn meer dan genoeg verfsoorten verkrijgbaar die een industriële textuur en finish hebben. Ga bijvoorbeeld niet voor hoogglans, maar juist voor een matte kleur. Met een aantal speciale technieken kan je de verf er minder egaal uit laten zien. Dep bijvoorbeeld met een doek of bewerk de muur met schuurpapier. Zo oogt de muur wat ruwer en past deze perfect bij een industrieel interieur.

De juiste accessoiresindustrieel interieur

Het zijn vaak de accessoires die de sfeer van je woning bepalen. Er zijn tegenwoordig talloze industriële items te vinden die de ruimte de perfecte uitstraling geven. Laat je leiden door de materialen van de accessoires: hout, metaal en steen doen het allemaal goed. Zorg er daarnaast voor dat je de accessoires niet te perfect en symmetrisch in je woning plaatst. Moderne interieurs draaien vooral om simpele en minimalistische accessoires. Met een industriele inrichting in een nieuwbouwhuis kan je juist experimenteren met rommelige accessoires. Hang schilderijen niet perfect in een rijtje op, maar creëer een speelse collage. Wees niet bang om verschillende accessoires voor en op elkaar te zetten voor een rommelige look.

Speel met kleur

Kleur is ontzettend belangrijk om je huis wat meer sfeer en gezelligheid te geven. Voor de industriele sfeer kan je het beste een aantal donkere kleuren uitzoeken. Donkerblauw, bruin en koper doen het allemaal goed. Je kunt deze kleuren aanhouden voor je accessoires maar ook voor de look van je meubelstukken. Voeg hier en daar een licht element toe om het geheel niet te rommelig te maken. De kleuren en texturen van natuurlijke materialen zien er altijd prachtig uit in een industrieel interieur. Ga dus voor natuurlijk hout in plaats van bewerkte meubelstukken. De strakke look van metaal zorgt voor extra moderniteit.

 

uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/728316570960735873/


Geplaatst

in

door

Tags: