De eetkamer als centrum van het stadse leven

Meer dan ooit verlangen we naar een rustpunt in ons leven, een moment om de hectiek van alledag achter ons te laten en even niet te hoeven denken aan onze overvolle agenda, deadlines en (werk)afspraken. Het is niet gek dat steeds meer mensen die rust vinden in de eetkamer of open keuken, waar je ’s avonds na een lange werkdag rustig de dag door kan spreken met je partner of gezin en waar je in het weekend uitgebreid kan tafelen met vrienden en familie. De eetkamer groeit meer en meer uit tot centrum van het huis en het stadse leven.

Comfort en functionaliteit

De eetkamer: een plek waar je op je gemak goede gesprekken voert en lekkere maaltijden nuttigt, maar ook koffiedrinkt en spelletjes speelt. Je brengt er dus al snel de nodige uurtjes door, ongemerkt of niet. Comfort is daarom van belang, maar functionaliteit net zo goed. Maar écht onmisbaar is een fijne sfeer. Of je nu gaat voor een knusse, huiselijke kamer of een strakke, Scandinavische inrichting; jíj moet je er thuis voelen.

Eetkamer inrichting

De basis is allesbepalend, en die begint met het juiste eetkamer meubilair. Kies voor een lange tafel, mits je daar de ruimte voor hebt natuurlijk. Met minstens zes of acht stoelen rondom je eettafel heb je altijd plek voor mee-eters. Wat eetkamerstoelen betreft zijn Vitra stoelen een goede investering. Een strak design, dat toch het nodige zitcomfort biedt. Bovendien al decennia lang populair en dus een echte klassieker, maar altijd een aanwinst voor elke moderne (eet)kamer.

Goede verlichting bepaalt de sfeer

Minstens net zo belangrijk bij het creëren van een fijne sfeer is de verlichting in de eetkamer. Je begrijpt dat de ruimte heel anders overkomt bij het licht van een grote, felle hanglamp, dan wanneer er subtiele sfeerlichten aan de wand of op tafel branden. Sfeerlicht is aantrekkelijk, maar houdt altijd rekening met de activiteiten die in de ruimte plaatsvinden; als je ‘s avonds graag een boek of de krant leest aan tafel is tenminste één sterkere lichtbron wel zo fijn! Secto Design lampen misstaan in geen enkele keuken. Dankzij het gefilterde licht dat prettig wordt verdeeld, zorgen de lampen van berkenhout voor een uitnodigende sfeer. Neem voor de collectie een kijkje bij Flinders; de officiële dealer van Secto Design.

senseofthecity accessoires

Maak het af met de juiste accessoires

Accessoires vormen de finishing touch van een sfeervolle eetkamer. Zij zorgen ervoor dat de ruimte persoonlijk wordt en echt van jou voelt. Een te volle eettafel is niet aan te raden, er moet immers ook aan gegeten worden, dus ga voor een aantal mooie eyecatchers. Basisstukken als schalen en dienbladen kan je decoreren met kaarsen, fruit of bloemen, maar zijn daarnaast ook functioneel. Investeer in een bijzonder peper- en zoutstel of karaf om standaard op tafel te zetten. Persoonlijke foto’s in een mooie lijst zijn natuurlijk ook altijd goed!

Na een lange hectische dag op het werk en een uur in de file te hebben gestaan, is het een feest om je terug te trekken in je eigen rustige, knusse eetkamer. Een paar mooie tijdloze meubels als basis, sfeerverlichting boven tafel en de juiste persoonlijke accessoires creëren de perfecte sfeer. Nu alleen nog het juiste gezelschap om lekker mee te borrelen of dineren en jij komt voorlopig niet meer van tafel af…


Geplaatst

in

door

Tags: