landelijk interieur

Zorgen voor een landelijk interieur in huis; zo zorg jij ervoor!

Als je een brainstorm houdt over ‘wat is landelijk’, dan kom je gegarandeerd bij een aantal sleutelwoorden. Rust, discrete kleuren, warmte, gezelligheid, stevig, natuurlijke materialen en duurzaam zijn zowat de kernwoorden als het om landelijke wooninrichting gaat. Wij gingen voor jou even op zoek naar prachtige meubelen en accessoires voor als je je woning landelijk wilt inrichten. We kwamen uit bij de woonwinkel Hilversum en vanuit je luie zetel kun je er naar hartelust gaan shoppen. Laat je inspireren!

Ga voor rust en gezelligheid

Met een landelijk interieur haal je een stuk natuur in huis. Kies voor houten meubelen en accessoires, eventueel in combinatie met wit. Ga voor riet, bamboe en rotan. En kies stoffen zoals jute, wol en katoen. Denk aan wollige of velvet sierkussens of een wollen wandtapijtje. Metaal en glas geven een mooie aanvulling op deze natuurlijke materialen. Kies voor je muren en plafond discrete kleuren zoals gebroken wit, beige en bruin. Een warm vloerkleedje en een paar dekentjes zorgen voor gezelligheid in de winter. Ook dierenvachten en leer horen perfect in een landelijk interieur. Planten of snijbloemen in een mooie vaas brengen extra natuur in de kamer. Natuurstenen of houten vloeren maken het extra gezellig. Verlichting met stijlvolle lampenkappen en veel kaarsjes maken het plaatje volledig.

Hou je stijl aan over heel je woning

Bij elke aankoop zou je je moeten afvragen ‘past dit bij mijn landelijke woning?’. En bedenk ook meteen waar je het zult plaatsen. Zo krijg je een mooi en overdacht interieur. Elk detail telt, wees gerust kritisch op jezelf. Hoe leuk is het niet om te merken dat je zelfs tot in het kleinste kamertje de landelijke stijl doortrekt? Het maakt je woning extra rustgevend als je bijvoorbeeld je slaapkamer en je badkamer in dezelfde stijl, kleuren en materiaal kiest als je eetkamer of je zithoek. Ook je keuken mag niet ontsnappen aan de landelijke stijl. En wees gerust: landelijk hoeft niet oubollig of onpraktisch te zijn. De hedendaagse keuken- en andere kasten en accessoires zijn volledig volgens de moderne normen ontworpen en uitgevoerd. Er bestaat best wel gezellige LED verlichting en je vindt heus wel een zware dressoir waarbij de laden toch makkelijk open schuiven. Die robuuste stoel zit best wel makkelijk en je bed van grove planken ligt heus wel zalig. De kunst is om landelijke meubelen en accessoires te combineren met jouw moderne levensstijl.


Geplaatst

in

door

Tags: