tv beugel

Weinig ruimte? Kies voor een tv ophangbeugel

Ben je klein behuisd, dan bespaar je met een tv ophangbeugel kostbare ruimte in je kamer, die je weer kunt gebruiken voor mooie meubels, planten of accessoires. De tv ophangbeugel kun zonder veel moeite aan de muur of het plafond bevestigen.
Veel mensen zoeken naar ruimtebesparende oplossingen. Een tv-meubel neemt enorm veel kostbare ruimte in beslag. De beugel biedt hiervoor de perfecte oplossing. Er zijn verschillende fabrikanten die diverse oplossingen aanbieden qua systemen en maten. Zo is de juiste VESA-maat belangrijk. Dit is de afstand tussen de bevestigingspunten die achterop  de televisie te vinden is. 

Tv ophangbeugels: sterk, stabiel en gemakkelijk te verstellen

Of het nu voor een LED, LCD of plasma tv is, een draaibare tv ophangbeugel is altijd een goede oplossing voor grote tv schermen.
Als je bijvoorbeeld de tv veilig wilt opbergen in een kast in de woonkamer, kun je hem er gewoon eenvoudig uitdraaien, en hem na gebruik weer verbergen.
De afstand tot de muur moet zo klein mogelijk zijn vanwege het vlakke ontwerp van LED-tv’s, LCD-tv’s en ook plasma-tv’s. Hoe verder de tv echter van de muur staat, hoe beter hij kan worden gedraaid of gekanteld. Bovendien, hoe verder de tv van de muur staat, hoe groter hij lijkt. Ook tv ophangbeugels die met een afstandsbediening kunnen worden versteld, zijn populair.
Zo kun je de tv snel en flexibel opstellen, afhankelijk van het aantal kijkers. Een prettige functie is ook de mogelijkheid om de lelijke kabels te verbergen.

Design versus functionaliteit en stabiliteit

Aan de muur gemonteerde flatscreens verfraaien enerzijds de sfeer in de woonkamer, maar zorgen anderzijds ook voor meer veiligheid.
Vooral in een huishouden met spelende kinderen en huisdieren kan een flatscreen sneller omvallen dan verwacht. Met een passende tv beugel wordt het toestel echter stevig aan de muur bevestigd, wat ook nog eens elegant oogt.
De beugels zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kleuren. Vooral tv ophangbeugels in wit of verfijnd met zilver of chroom staan prachtig in de woonkamer. Trillingsdempers verminderen het geluid tijdens het instellen van de televisie.

Waar let ik op bij de aanschaf van een tv beugel?

Wie een goed geprijsde tv ophangbeugel wil kopen, heeft een grote keuze uit verschillende modellen. Het is belangrijk om vooraf te bepalen waar en hoe de bevestiging moet plaatsvinden. Een tv beugel aan de muur is voordelig omdat deze gemakkelijk manueel te verstellen zijn. Wanneer je er een aanschaft, is het belangrijk dat je let op de afmetingen en het gewicht. goedgekeurde afmetingen en het gewicht. Naast compatibiliteit zijn ook ergonomische kenmerken zoals draaibaarheid belangrijke aankoopcriteria. Voor een discrete integratie in de woonkamer spelen ook kleur en design een rol.
Om de tv aan het plafond of aan de muur te bevestigen, heb je deuvels en schroeven nodig. Veel fabrikanten leveren dit bevestigingsmateriaal mee. Verder heb je ook een boormachine, een waterpas en een potlood nodig om de boorgaten af te tekenen. Met een beetje handigheid kun je de beugel in een paar stappen zelf installeren.


Geplaatst

in

door

Tags: