Een mooie zetel in je woonkamer, een zetel in je slaapkamer of een zetel in je kantoorruimte, het is bewezen dat zetels bijdragen tot de stijl en de gezelligheid van een woning. Zetels zijn nu eenmaal de aangewezen plek om te relaxen en vele uren door te brengen met familie of vrienden. Een mooie en stijlvolle zetel wil je dan ook zo lang mogelijk in huis hebben. Maar hoe maak jij je keuze? Er zijn een aantal elementen waar je kunt op letten wanneer je je zetel uitkiest.

Kies de kleur van je zetels

Zetels bestaan in alle kleuren, van zachte discrete kleuren tot felle en opvallende tinten. Het is dan ook makkelijk om een keuze te maken. Misschien wil je een contrast creëren tussen de kleur van je zetels en de omgeving. Of je wilt je zetel qua kleuren laten aansluiten bij andere kleuren in je interieur.

Kies het model en de uitvoering voor je zetels

Ronde vormen maken zetels een ietsje romantischer en klassieker dan strakke lijnen. Rechte vormen ogen modern en zelfs minimalistisch. Een zetel op poten heeft een elegante look. Zetels zonder poten geven een stoere indruk. Stiksels passen vaak bij een retro interieur. Chesterfield zetels met vakken en buttons creëren onmiskenbaar een andere sfeer dan strakke zetels. Een zetel die afgewerkt is met ruw fluweel ziet er helemaal anders uit dan hetzelfde model in een fijne egale stof. Bekijk goed de specificaties van de zetels en de mogelijkheden die je hebt om bijvoorbeeld andere rugkussens of andere poten te kiezen.

De grootte van zetels is belangrijk

Meet goed uit hoe groot je zetel moet zijn. Voorzie voldoende ruimte rond de zetel en tussen je zetel en je salontafel bijvoorbeeld. Bij bepaalde modellen kun je zelf de zitdiepte of de breedte van je armleuning kiezen. Zo kun je ook voor kleinere ruimtes een zetel vinden. Sommige zetels zijn modulair te verkrijgen. Als je veel ruimte hebt, kun je bijvoorbeeld overwegen om je zetel zelf samen te stellen er een hoekbank van te maken.

Je zetel integreren in je interieur

Je zetel staat nooit alleen in je woninginrichting. Hou bij de keuze van je zetels bij UrbanSofa.be rekening met stoffen, kleuren of stijl die elders al voorkomt in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een leren zetel als je al leren eetkamerstoelen hebt. Of kies voor een stof in landelijke stijl die bij je overgordijnen past. Kies voor houten of metalen poten naargelang de materialen in je interieur voorkomen. Details zijn belangrijk in je keuze.