Wil je overstappen naar een echt duurzaam leven? Indien je al zonnepanelen hebt, of overweegt om zonnepanelen aan te schaffen is wellicht een warmtepomp ook interessant. Zonnepanelen aanschaffen is een grote investering, maar hierdoor ga je wel veel besparen op je energierekening en verminder je ook nog eens de CO2 uitstoot.

Zonnepanelen

Bij zonnepanelen moet je goed opletten dat je de juiste zonnepanelen kiest voor jouw situatie. Er zijn verschillende soorten panelen die elk weer goed zijn voor een andere situatie. Ook zijn er veel verschillende merken op de markt. Omdat er zoveel keus is, is het voor consumenten vaak lastig om zonnepanelen te kiezen en te beslissen welke de beste zonnepanelen voor hun zijn. Er zijn vergelijkingswebsites die jou hierbij kunnen helpen. Een voorbeeld van zo een vergelijkingssite is 123zonnepanelenvergelijken.nl. Deze website helpt jouw zoeken naar een geschikt zonnepanelen-bedrijf die jou de beste zonnepanelen aanbiedt voor de beste prijs. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een aantal gegevens achterlaten op de site waarna jij van maximaal 4 bedrijven in de buurt een offerte krijgt toegestuurd. Omdat deze bedrijven met elkaar moeten concurreren is jouw handelingspositie goed en krijg je de beste zonnepanelen voor de beste prijs!

Warmtepomp

Als je nou echt duurzaam wil gaan wonen is ook de aanschaf van een warmtepomp een goede investering. Door de aanschaf van de warmtepomp zal de gasrekening aanzienlijk dalen wat uiteindelijk beter is voor het milieu en uiteraard beter voor je portemonnee. Ook bij warmtepompen zijn er veel verschillen soorten en veel verschillende merken. Warmtepompen maken gebruik van de grond, de lucht, de bodem of de lucht om zo energie op te wekken. Op deze manier kan een warmtepomp een heel huis voorzien van warm water en warmte. De kosten van een warmtepomp liggen best hoog. Zo moet je bij de aanschaf van een warmtepomp rekenen op ongeveer 5000 euro. Dit is echter de meest simpele warmtepomp. Ook voor het kiezen van een geschikte warmtepomp bestaan vergelijkingswebsites. Deze website helpt jou zoeken naar een bedrijf die jouw een warmtepomp aanbiedt tegen de beste prijs. De kosten voor warmtepompen kunnen namelijk nogal hoog op lopen.

Optimaal duurzaam wonen

Als je echt wil gaan voor een duurzaam huis, dan zijn zonnepanelen in combinatie met een warmtepomp een goede oplossing. Zo verlaag je de co2 uitstoot aanzienlijk en zal je weinig tot geen gas meer verbruiken in je woning. Hierdoor daalt zowel je energierekening als je gasrekening.