douglas hout van homingxl

Het mooiste Douglas hout van topkwaliteit vind je bij HomingXL

Wanneer je er bijna helemaal klaar voor bent om te gaan klussen is het natuurlijk van het grootste belang dat je beschikt over de meest ideale bouwmaterialen. Deze moeten natuurlijk sterk en robuust zijn en er bovendien ook nog eens prachtig uitzien. In dit geval is hout waarschijnlijk één van je favoriete keuzes, omdat het duurzaam is, gemakkelijk in het gebruik en het een prachtige look geeft aan werkelijk ieder bouwproject. Nu kies je voor jouw klus niet zomaar een houtsoort, het moet wel een bijzondere en extra mooie soort zijn. Wat wij je zouden adviseren is om gebruik te maken van schitterend Douglas hout. Het ziet er niet alleen fantastisch uit, het is ook een zeer duurzame houtsoort en het is te verkrijgen tegen een zeer scherp tarief. En dat is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk!

Wat is Douglas hout precies?

Douglas hout is een ontzettend sterke houtsoort van het type lariks, die afkomstig is van de Douglasspar. Het heeft een uiterst lange levensduur en komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Het wordt gekenmerkt door zijn prachtige houtnerf patroon en is te gebruiken voor een grote diversiteit aan toepassingen. Tegenwoordig groeit de Douglasspar ook gewoon bij ons in Europa, waardoor het ook voor jou beter verkrijgbaar is en je het tegen een zeer nette prijs kunt aanschaffen. Het hout van de Douglasspar heeft een prachtige oranje gloed die naarmate de tijd vordert steeds wat donkerder wordt. Het hout krijgt hierdoor meer karakter en een zeer knusse uitstraling. Douglas hout is verder een ideaal bouwmateriaal vanwege zijn duurzame karakter. Het valt in de duurzaamheidklasse 3 en is dus een zeer milieuvriendelijke keuze. Douglas hout van HomingXL is leverbaar in diverse varianten, zoals ruwe planken in diverse lengtes, planken met ingefreesd patroon wat uitglijden in bijvoorbeeld de tuin tegengaat en in de vorm van prachtige houten schuttingen.

Waar kan ik het voor gebruiken?

Douglas hout is een prachtige houtsoort die te gebruiken is voor veel verschillende doeleinden. Zo kun je er onder meer de meest prachtige loungemeubels of ander meubilair voor in de tuin mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoere zelfgemaakte picknicktafel waar je gezellig met z’n allen aan kunt tafelen? Ook is het een ideaal materiaal om bijvoorbeeld een fraaie veranda of een aanbouw in de tuin mee te maken. Verder is het Douglas hout van HomingXL ook zeer geschikt om stevige en mooie houten schuttingen mee te maken. Als je nu niet zo’n zin hebt om deze laatste helemaal zelf in elkaar te zetten, is het trouwens goed om te weten dat de houten schuttingen ook gewoon kant en klaar te leveren zijn. Je hoeft ze dan alleen nog meer te plaatsen en vervolgens te beitsen, zodat het hout extra lang meegaat. Uiteraard kun je bij het bestellen van jouw Douglas hout ook direct speciale Douglasverf in topkwaliteit mee bestellen. Hiermee voorzie je het hout van een mooie kleur die goed dekt op dit zeer speciale bouwmateriaal.


Geplaatst

in

door

Tags: