kooiladder

Waarom een goede kooiladder zo belangrijk is

Elk bedrijfspand moet verplicht een ontsnappingsroute hebben voor calamiteiten zoals een brand. Kooiladders zijn daar de afgelopen jaren onmisbaar in geworden en zie je bij bijna elk bedrijfspand aan de buitenkant van het pand bevestigd. Zo’n kooiladder is onderdeel van een vluchtroute, net als nooddeuren, bewegwijzering en brandtrappen. Naast bovenstaande reden zijn er meerdere redenen om een goede kooiladder aan de buitenkant van je bedrijfsgebouw te hebben.

Sneller op plaats van bestemming

Niet alleen biedt een kooiladder een goede ontsnappingsroute, het kan ook juist een goede ingang zijn. Bij grote bedrijven is een kooiladder vaak onderdeel van bepaalde bedrijfsroutes. Hierdoor kun je makkelijker en sneller op bepaalde plekken komen in het bedrijf. Dit levert tijdswinst op, maar ook bespaart het lange wandelingen. Je hoeft niet meer door de hele bedrijfshal te lopen om naar het volgende pand of ruimte te kunnen. Hierdoor zijn er steeds meer specialisten gekomen op het gebied van kooiladders, zoals kooiladderspecialist.nl

Een kooiladder als toegang

Kooiladders worden ook steeds vaker gebruikt door personeel dat na de normale werktijden in het pand moet zijn, zoals schoonmakers en monteurs. Een kooiladder kan zulk personeel de toegang geven tot bijvoorbeeld maar één bepaalde ruimte, waar ze dan een inlog code voor hebben en men niet door het hele gebouw hoeft. Op deze manier heb je niet te maken met mensen die na sluitingstijd over door het bedrijf lopen, maar ieder krijgt alleen toegang tot de ruimte(s) waar men moet zijn.

Veilige omgeving

De belangrijkste taak van een kooiladder is uiteraard dat die zorgt voor een veilige uitgang bij bijvoorbeeld een brand. Ze zitten dan ook meestal aan de buitenkant van het pand, alhoewel deze natuurlijk ook binnen geplaatst kunnen worden. Een bijkomend voordeel van een kooiladder aan de buitenkant van het gebouw is dat personeel en bezoekers zich hiervan bewust zijn, omdat een kooiladder nogal op valt. Hierdoor creëer je een omgeving waarin je personeel en bezoekers zich veilig voelen. De meesten zullen zich er misschien niet eens van bewust zijn, maar onbewust kan dit een groot verschil maken. Zeker als er zich iets voor doet, waarbij gebruik gemaakt moet worden van de kooiladder.

Duurzaam

Naast alle bovengenoemde voordelen is een kooiladder ook nog eens erg duurzaam. Hij kan ongelofelijk lang mee, kan zelf verhuisd worden naar andere plekken, en als het pand gesloopt wordt, dan kan de kooiladder gerecycled worden. Hierdoor is zo’n ladder dus veel minder belastend voor het milieu.

Met een kooiladder voldoe je aan de bedrijfsveiligheid

Als je een kooiladder aan de vluchtroute in je bedrijf toevoegt, weet je zeker dat je bedrijf voldoet aan de wettelijke eisen en verplichtingen die de overheid heeft opgesteld. Er zijn tegenwoordig vele opties voor een kooiladder en ook behoorlijk wat bedrijven die zich hier in gespecialiseerd hebben. Laat je dus goed informeren en bekijk samen wat de beste oplossing is voor jouw bedrijf.


Geplaatst

in

door

Tags: