kunstgras-kopen

Kunstgras in de tuin

Ben je niet geboren met groene vingers, maar wil je wél een verzorgde en groene tuin? Speel je met de gedachte om kunstgras aan te leggen, maar vraag je je af of dat er niet onnatuurlijk of ronduit nep uitziet? Tegenwoordig zijn er vele soorten kunstgrassen te koop met een realistische uitstraling. Besef dat een traditioneel grasveld meer onderhoud vereist. Een klassiek grasveld moet je regelmatig besproeien en maaien. Onkruid moet verwijderd worden en mollen kunnen de kop opsteken. Wil je uitkijken op een mooi én natuurgetrouw gazon zonder ongedierte, onkruid en molshopen? Lees meer over kunstgras.

Weersomstandigheden hebben geen invloed

Kunstgras blijft mooi, zelfs bij slecht weer. Wist je dat weersomstandigheden geen invloed hebben op dit natuurlijk ogende gras? Regen, wind of sneeuw? Geen probleem. Het gras is ook UV-bestendig en zal niet van kleur veranderen door langdurig of fel zonlicht. Duurzaam en stevig kunstgras gaat lang mee, gemiddeld 10 tot 25 jaar. Misschien liggen de kosten wat hoger dan je in gedachten had, maar bedenk dat er verder nauwelijks onderhoudskosten zijn.

Activiteiten van kinderen

Een kunstgrasveldje is sterk en geschikt voor intensief gebruik. Willen je kinderen een zwembadje en/of speeltoestellen in de tuin? Het chloorwater heeft geen nadelige effecten. Echt gras verkleurt, kunstgras niet. Haal je het zwembadje aan het einde van de zomervakantie weer naar binnen? Borstel de graspolen even overeind en niemand zal kunnen zien dat er ooit een badje heeft gestaan. Het natuurlijk ogende gras voelt fijn en zacht aan. Perfect voor jouw kleine kinderen om op te spelen en te ravotten met jullie huisdieren. Onder de speeltoestellen kun je valdemping overwegen, zoals je ook wel ziet in speeltuintjes.

Ondergrond van kunstgrasveld

Kunstgras wordt gelegd op een stabiele en waterdoorlatende ondergrond. Hoe ziet zo´n fundering er eigenlijk uit? Gewoonlijk wordt er eerst ongeveer 10 cm zwarte tuinaarde afgegraven. Aansluitend wordt er 8 à 10 cm betongranulaat of ophoogzand gestort. Soms wordt een stabilisatiedoek aangebracht. Een stabiele en vlakke ondergrond is essentieel voor het succesvol aanleggen van een kunstgrasveld. Verzakkingen moeten natuurlijk voorkomen worden.

Nauwelijks onderhoud

En kunstgrasveld heeft nauwelijks onderhoud nodig. Je kunt het gras met een harde bezem borstelen om de losse takjes en blaadjes weg te halen. De grassprieten blijven zo mooi rechtop staan. Besproeien is niet nodig. Oogt het gras wat stoffig? Water kan helpen om het veld weer netjes te krijgen. Wil jij het hele jaar genieten van een fraai grasveld? Kies voor kunstgras!


Geplaatst

in

door

Tags: