honeywell thermostaat

Voortaan elke kamer op temperatuur met de nieuwe generatie slimme thermostaten

Elke kamer altijd op temperatuur met een slimme thermostaat

Duurzaamheid en besparingen zijn tegenwoordig troef, en bedrijven en huishoudens gaan dan ook continu op zoek naar mogelijke voorzieningen die daaraan bijdragen. Geld besparen is van deze tijd, dat is zeker. De laatste vernieuwingen in zogenaamde huisautomatisering maken het steeds eenvoudiger om geld te besparen door minder energie te verbruiken. Een slimme thermostaat is daar een onmisbaar onderdeel van. Wat is een dergelijke thermostaat nu precies?

Huisautomatisering met een slimme thermostaat

Huisautomatisering, of domotica, maken woningen ‘slimmer’. Dit houdt in dat verschillende technologieën vaker automatisch gaan werken en op afstand geregeld kunnen worden. Het grote voordeel? Het wooncomfort wordt er drastisch door verbeterd.

Slimme verwarming is een prachtig voorbeeld van automatische domotica, en vormt steeds vaker een onderdeel van woningen. De voordelen zijn uitgebreid, met enorme besparing als belangrijkste.

Wat is een slimme thermostaat precies?

Zoals vermeld kan ook de verwarming van de woning volledig geautomatiseerd worden, en wel door middel van een slimme thermostaat. Dergelijke apparaten gaan de verwarming als het ware afstemmen op het leefpatroon van de inwoners. Een slimme thermostaat kan geprogrammeerd worden, met als gevolg dat de woning volgens een vast stramien verwarmd wordt tot op de gewenste temperatuur. Het resultaat? Meer wooncomfort én minder energiekosten!

Een groot aanbod aan slimme thermostaten

Slimme thermostaten zijn er in verschillende types. Zo zijn er modulerende soorten, maar ook thermostaten met een aan/uit regeling. Er zijn thermostaten, zoals een Honeywell thermostaat, die met een zonregelaar elke ruimte op een andere manier verwarmen waardoor energie besparen zo goed als vanzelf gaat.

Andere types zijn dan iets eenvoudiger maar wel goedkoper, waardoor mensen die nog niet overtuigd zijn van een dergelijke thermostaat zelf kunnen uitvinden hoe het werkt en wat de voordelen van zo’n systeem zijn. Vaak beschikken dergelijke thermostaten ook over een speciale app, waarmee gebruikers het apparaat vanop afstand kunnen aan- en uitschakelen.

Energie besparen met een slimme thermostaat

Natuurlijk is de vraag: hoeveel energie kan ik precies besparen met zo’n slimme thermostaat? Het antwoord hangt grotendeels af van de woning en de algemene gewenste temperatuur en leefgedrag van de inwoners.

Voor gezinnen die actief bezig zijn met het besparen van energie biedt een slimme thermostaat ongetwijfeld een uitkomst, omdat hoe meer men zich bewust is van de energie die men verbruikt, hoe meer men ook kan besparen. Belangrijk om te weten is dat bijna 50 procent van de energierekening veroorzaakt wordt door verwarmingskosten in de woning – wat meteen duidelijk maakt dat daar heel wat op bespaard kan worden!

Zonregeling, een onmisbare functie bij slimme thermostaten

Bepaalde thermostaten beschikken over een zogenaamde zonregeling, een functie waarmee heel wat bespaard kan worden op de langer termijn. Deze functie zorgt ervoor dat enkel die ruimtes worden verwarmt waar zich iemand bevindt, waardoor er dus gene energie verspild wordt.

Op die manier kan, afhankelijk van het gekozen type thermostaat, tot wel 40 procent bespaard worden op de energierekening. En dat is natuurlijk alleen maar een positief gegeven voor huishoudens en bedrijven die duurzaamheid en besparingen hoog in het vaandel dragen!


Geplaatst

in

door

Tags: