Verstoppingen kunnen zich op elke plaats binnen een woning voordoen. In de badkamer,  in het toilet en in de keuken. Kortgezegd: overal waar een afvoer is, kan zich een verstopping vormen. Het is mogelijk deze verstoppingen zelf op te lossen, maar dit vergt vaak veel kennis en veel tijd. Loodgieters hebben vaak speciale apparatuur om de verstopping snel op te lossen.

verstoppingen

Badkamer verstoppingen

Een verstopping in de afvoer van de douche of het bad kan ontstaan doordat er zeepresten en andere vetten achterblijven in de afvoer. Het is niet mogelijk om dit soort verstoppingen te voorkomen. Een verstopping oplossen is voor een loodgieter een vrij gemakkelijke klus. Een loodgieter heeft verschillende moderne technieken tot zijn beschikking, zoals bijvoorbeeld een vacuümsysteem.

Door de verstopping vacuüm te zuigen, kan de afvoer snel uitgezogen worden, waardoor de verstopping wordt verwijderd.

Toiletten

Loodgieters zien veel vaker problemen met de afvoer van het toilet. Het vaakst komen verstoppingen voor doordat de bewoner te veel wc-papier heeft gebruikt. Een verstopt toilet is heel vervelend. Daarom is het noodzakelijk dat het probleem snel en professioneel wordt opgelost. Een loodgieter heeft doorgaans een camera tot zijn beschikking, waarmee hij de verstopping op kan sporen. Daarna spoelt de loodgieter de verstopping door onder hoge druk. Dit bedrijf is daarin gespecialiseerd.

Keuken

Ook problemen met de keukenafvoer komen vaak voor. Een leiding van een keukenafvoer is doorgaans veel minder groot dan die van het toilet. Daardoor ontstaat er sneller verstopping. Een verstopping kan ontstaan als de wasmachine op dezelfde afvoer is aangesloten als de afvoer van de gootsteen. Maar ook het regelmatig doorspoelen van vetten en etensresten door de gootsteen kan voor problemen zorgen. Aan de hand van een hogedruktechniek verwijdert de loodgieter de verstopping. Het is ook mogelijk de volledige afvoer te vervangen, maar dat is niet voor de hand liggen. De loodgieter denkt altijd met de klant mee en komt met een passende oplossing. Daarnaast geeft de loodgieter ook tips om verstoppingen in de toekomst te voorkomen.