Afgelopen jaar zijn er veel inbraken gepleegd, met name in woningen. Vooral woningen in grote steden waren erg populair onder inbrekers zo blijkt uit onderzoek van Deslotenmakerutrecht.nl. Deze slotenmaker heeft data verzameld van 2014 en kwam erachter dat vooral Utrecht, Amsterdam en Rotterdam erg populair waren onder inbrekers. Het aantal inbraken is dan ook flink gestegen ten opzichte van 2013 zegt de slotenmaker. Om u als bewoner en stadsliefhebber te beschermen tegen inbrekers hebben we een aantal tips gevraagd aan verschillende slotenmakers en zij zeggen het volgende:Beveilig je huis met de juiste sloten

Vernieuw uw sloten

Volgens de slotenmakers is het belangrijk eens in de drie jaar alle sloten te vervangen van je huis. Dit heeft te maken met de technologie ontwikkeling. Enerzijds worden nieuwe sloten steeds veiliger en anderzijds vinden inbrekers steeds gemakkelijker trucjes om in te breken, bij nieuwe sloten zal dit lastiger zijn.

Sloten op ramen toevoegen

Veel (nieuwbouw) huis eigenaren hebben deze beveiliging al, sloten op alle ramen in je huis. Maar veel bewoners in oudere woningen niet, omdat dit iets is van de afgelopen jaren. Met name in de grote steden van Nederland zijn er natuurlijk verouderde woningen die niet over deze mogelijkheid beschikken, hierdoor wordt het voor inbrekers erg aantrekkelijk en gemakkelijk. De standaard beveiliging op ramen is eenvoudig te omzeilen en daarom is het noodzakelijk dat je als stadsbewoner sloten op je ramen laat toevoegen. Dit is een eenmalige investering en je zult hier erg lang plezier van hebben en de inbrekers ver bij je vandaan houden!

Gezamenlijke beveiliging!

Vaak in de grote steden zijn er veel appartementen waar ingebroken wordt, dit kun je ook beveiligen! Je hebt vaak een gezamenlijke ingang, het gebeurt wel eens dat er personen binnen komen die ongewenst zijn. Zorg er daarom voor dat iedereen zich bewust is van de risico’s en gevaren van dit feit en niet zomaar iedereen binnen laat. Bespreek dit met al je buren en omwonenden, hang camera’s op en beveilig de algemene deur heel goed!
Naast deze tips is het natuurlijk altijd belangrijk je deuren en ramen op slot te doen, ook al ga je maar heel eventjes weg, ze slaan snel en gemakkelijk toe! Wees hier dus op voorbereid. De politie waarschuwt hier ook al jaren voor en de verzekering zal steeds minder gaan vergoeden als uw huis niet afgesloten is.