Badkamertegels kiezen

Wanneer je op het punt staat een nieuwe droombadkamer te bouwen of te laten bouwen, is de eerste stap om voor een bepaalde woonstijl te kiezen. Wil je een badkamer in Engelse landhuisstijl, een klassieke badkamer of juist een moderne minimalistische badkamer. Bij de gekozen stijl kun je vervolgens bepaalde badkamertegels kiezen. Bij het kiezen van zowel de vloer- en wandtegels zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Badkamertrends

Niet onbelangrijk is om te kijken wat de laatste trends zijn op het gebied van badkamers. Hierboven beschreven we al verschillende stijlen, welke regelmatig geupdate worden met allerlei nieuwe trends. Zo zien dat er vooral in de minimalistische trend veel gebruik wordt gemaakt van grootformaat badkamer tegels. Deze xxl badkamertegels worden in allerlei verschillende uitvoeringen gemaakt. Zo worden er grote vierkante tegels gebruikt van 50×50 cm en 60x60cm maar ook langwerpige tegels zoals tegels van 30×90 cm en horizontale stroken van 20×50 worden veel toegepast. Door gebruik te maken van grote tegels zijn er minder zichtbare voegen, waardoor de minimalistische look nog beter naar voren komt. Een trend op het gebied van betegelen is dat er in horizontale lijnen wordt verlijmd. Vroeger werd dat standaard verticaal gedaan.

Wat men ook steeds vaker terug ziet komen is de combinatie van grote xxl badkamertregels met mozaïek. Hierbij wordt zowel keramische mozaïek op basis van de gebruikte vloertegel of glasmozaik toegepast. In de minimalistische badkamer wordt zwart-wit mozaiek veel toegepast.

De badkamertegels kiezen is stap éénbadkamertegels kiezen

Als je weet welke woonstijl je in de badkamer wilt toepassen, dan is het kiezen van de tegels de eerste stap. Wanneer je naar een sanitair en tegel leverancier zoals all-aqua.nl gaat, zul je zien dat het aanbod enorm is. Er zijn veel verschillende bekende als onbekende merken, waarbij de keuze en prijs bij elke merk ook weer erg veel verschilt. Zo hebben bekende tegelmerken zoals Mosa ook weer verschillende lijnen zoals de Mosa Terra Maestricht tegels. De toplijn van de bekende Nederlandse tegelproducent. Deze tegels zijn ongeglazuurd en ongekend maatvast. Hierdoor is het mogelijk om een minimale voegbreedte te realiseren. Elke tegellijn heeft zijn eigen unieke eigenschappen en daarbij komt natuurlijk ook een bepaald prijskaartje.

Bij het kiezen van de badkamertegels zul je ook rekening moeten houden met het feit of je vloerverwarming in de badkamer wilt. Vloerverwarming is een optimale warmtebron in de badkamer die voor het verwarmen van de voeten zorgt en voor een gelijkmatige verwarming van de badkamer. De tegels moeten echter wel geschikt zijn voor vloerverwarming.

Besteed aandacht aan vocht en veiligheid

Ook zul je bij het kiezen van de badkamertegels rekening moeten houden met vocht en veiligheid. Vraag bij de tegelleverancier na welke tegels geschikt zijn voor de vloer- en wandtegels van de badkamer. De vloertegels moeten zeker niet te glad zijn, soms worden er in de badkamer zelfs anti-slip tegels gelegd. Zeker de douche moet tegels met een anti-slip werking hebben. Tegenwoordig zijn inloopdouches erg populair, hierbij moet wel rekening gehouden worden dat de vloer regelmatig vochtig zal zijn. Let er bij badkamertegels kiezen wel op dat wanneer er juist te veel anti-slip in de tegel wordt toegepast, dat het weer lastiger is om schoon te maken.


Geplaatst

in

door

Tags: