Verschillende soorten garagedeuren

Wanneer je naar een nieuwe garagedeur op zoek gaat, kan het best een uitdaging zijn om te bepalen welk type deur voor jouw situatie het meest geschikt is. Door de jaren heen zijn er namelijk vele verschillende modellen garagedeuren op de markt gekomen, waardoor de keuze behoorlijk groot is. Om overzicht te krijgen van welke soorten deuren er zoal zijn, bespreken we in de komende alinea’s diverse verschillende soorten garagedeuren.

Openslaande garagedeuren

Dit type deur zie je vaak terug bij grote vrijstaande huizen. In veel gevallen zijn het openslaande garagedeuren die van hout zijn gemaakt. Voor dit materiaal wordt vaak gekozen omdat daarmee een landelijke uitstraling wordt gecreëerd. Het voordeel van openslaande garagedeuren is dat wanneer je door de garagedeur naar buiten wilt, je de deuren niet geheel hoeft te openen. Zeker wanneer je meerdere malen per dag de garage in en uit gaat is dit erg comfortabel!

Kanteldeuren

De meeste mensen kennende de kanteldeur als de klassieke garagedeur. Toch is er door de jaren heen flink wat veranderd. Zo zijn vooruitstrevende merken bezig geweest om de veiligheid van de deur te verhogen door bijvoorbeeld beschermkappen rondom de veren te monteren, een meervoudig veersysteem te implementeren en de vergrendeling van de deur te verbeteren zodat inbraak via de garagedeur minder gemakkelijk is.

Zijdelingse garagedeuren

Zoals de naam al doet vermoeden is dit type deur uniek in de manier waarop je hem opent en sluit: namelijk zijdelings. Dit betekent dat je hetzelfde voordeel hebt als bij de openslaande deuren en dat is dat je de ruimte snel in en uit kunt gaan. Het nadeel van zijdelingse deuren is dat je de zijmuur waarin de deur tijdens het openen komt te hangen niet kunt gebruiken om bijvoorbeeld stellingkasten tegenaan te zetten. Daartegenover staat dat de ruimte direct onder het plafond wel beschikbaar blijft om spullen in op te slaan. Iets dat met een sectionaaldeur niet mogelijk is.

Sectionaaldeur

 

Sectionaaldeur

Een sectionaaldeur opent verticaal waarbij de lamellen onder het plafond worden gehangen als je de deur opent. Het grote voordeel van een sectionale deur is dat je de ruimte voor de garage optimaal kunt gebruiken. Dit is bij een kanteldeur niet het geval, aangezien het deurblad tijdens het openen naar buiten toe draait.

Andere opties

Naast de besproken deuren, zijn er ook nog andere keuzes, zoals bijvoorbeeld de roldeur. Erg handig voor mensen die de ruimte in de garage optimaal willen benutten. De lamellen worden namelijk in een opbergsysteem opgerold, dat gebeurd verticaal waardoor je zowel de ruimte voor als in de garage optimaal kunt gebruiken.

Wil je hier meer informatie over? Kijk dan eens op: garagedeurspecialist.nl


Geplaatst

in

door

Tags: