nieuwe auto kopen tips

Je eerste auto kopen? 5 tips om te onthouden

Iedereen herinnert zich een eerste auto. Of het nu een klein wagentje is waarmee je vooral van A naar B kon komen of dat het je droomauto was waar je jarenlang voor gespaard had – een eerste auto vergeet je niet. Ben jij toe aan het kopen van je eerste auto? Dan staat je het één en ander te wachten! Vrijheid bovenal maar ook een aantal verplichtingen waar je helaas niet onderuit komt. Om zoveel mogelijk te kunnen genieten van je eerste auto, vind je hier 5 tips die je hierbij helpen!

  1. Zet al je wensen op een rijtje

Je koopt niet zomaar een auto. Vaak is je eerste auto een grote stap waar je al enkele jaren voor gespaard hebt. Deze investering wil je dan ook niet overhaast doen. Daarom is het verstandig om eerste al je wensen op een rijtje te zetten. Waar moet je eerste auto aan voldoen? Wil je een kleine auto die bijvoorbeeld heel handig is in de stad? Of zoek je een groter model waarmee je goed op vakantie kunt? Zodra je alles voor jezelf op papier hebt gezet, kun je gericht op zoek naar een auto die voldoet aan je wensen.

  1. Maak een proefrit

Zodra je weet wat voor soort auto je zoekt, kun je een proefrit gaan maken bij een dealer bij jou in de buurt. Zowel voor nieuwe auto’s als voor occasions kun je namelijk vaak terecht bij lokale autodealers. Maak een afspraak voor een proefrit met een auto die op papier voldoet aan je wensen. Of de auto daadwerkelijk fijn rijdt is dan nog maar de vraag. Met een proefrit neem je alle twijfels weg. 

  1. Bereken je vaste lasten

Voordat je je eerste auto besluit te kopen, wil je uiteraard weten wat de maandelijkse kosten gaan zijn. Zo weet je namelijk waar je ongeveer aan toe bent op maandelijkse basis. Naast de eenmalige aanschafkosten betaal je namelijk maandelijks o.a. voor de wegenbelasting en je autoverzekering. Vergeet bovendien de kosten van de Apk-keuring, de jaarlijkse bandenwissel en uiteraard je brandstof niet. Houd bovendien rekening met eventuele onvoorziene kosten. Heb je het kostenplaatje compleet? Dan weet je precies of je eerste auto uit kan.

  1. Koop je auto bij een betrouwbare verkoper

Wanneer je een auto hebt gevonden die perfect is voor jou, is het belangrijk om niet op de eerste de beste advertentie te reageren die je online tegenkomt. Doe je dit wel, dan is de kans aanwezig dat je al snel teleurgesteld wordt. Het is natuurlijk zonde als je nieuwe auto na twee maanden al mankementen blijkt te hebben en je de verkoper niet meer kunt opsporen. Zoek daarom een betrouwbare verkoper waarbij je ervan op aan kunt dat je auto aan alle veiligheidseisen voldoet. 

  1. Sluit je autoverzekering af

Hoewel het afsluiten van een autoverzekering ingewikkeld klinkt, is het dat zeker niet. Vaak kun je in slechts een paar klikken al een goede autoverzekering afsluiten bij een betrouwbare verzekeraar. Je hoeft niet veel papierwerk in te vullen en regelt in sommige gevallen zelfs alles online. Vergelijk de beste aanbieder voor jouw situatie en betaal nooit te veel voor je autoverzekering.     

Nu kun je op pad met je eerste auto

Je eerste auto is een feit! Nu kun je genieten van alle voordelen die hierbij komen kijken. Neem je vrienden mee op pad, maak een roadtrip langs de mooiste steden en bepaal helemaal zelf wat je volgende bestemming wordt. 


Geplaatst

in

door

Tags: