raamdecoratie

Hoe kies je een kleur jaloezie uit die perfect bij je woning past

Jaloezieën zijn al heel erg lang een vaste waarde in de wereld van de raamdecoratie. Niet voor niets, want jaloezieën kun je in allerlei materialen en kleuren krijgen. Vroeger waren ze alleen in wit, zwart en grijs te koop, maar de laatste jaren vind je ze dus in allerlei kleuren. Hierdoor kun je voor elke ruimte wel de juiste jaloezieën vinden en kunnen ze een ruimte een luxueuze sfeer geven. Dan moet je natuurlijk wel weten hoe je de juiste kleur kiest, en daar helpen wij je hieronder mee!

Voor elk type interieur kun je passende jaloezieën vinden

Welke woonstijl je ook hebt, je kunt altijd passende jaloezieën daarvoor vinden. Daarnaast zijn erg makkelijk te bedienen en bepaal je op een simpel emanier hoeveel privacy je wenst en hoeveel zonlicht je binnen wil laten komen. Aangezien jaloezieën een behoorlijk oppervlakte innemen, en dus erg aanwezig kunnen zijn in een ruimte moet je met het bepalen van de kleur daarvan slim omgaan.

Welke uitstraling moeten de jaloezieën hebben?

Bepaal voor je jaloezieën gaat kopen welke uitstraling je wil dat deze hebben, of welke sfeer ze aan de ruimte moeten gaan toevoegen. Als je voor een kleur kiest die al veel in de ruimte aanwezig is, of vrij neutraal is, dan zal de raamdecoratie minder opvallen. Echter is het juist ook erg leuk om met contrasten te werken, zodat de jaloezieën juist wel opvallen en dat ze iets met de ruimte doen.

Spelen met contrasten

Spelen met contrasten door felle kleuren tegen elkaar af te zetten door bijvoorbeeld voor donkergrijze of zwarte jaloezieën te kiezen in combinatie met bijvoorbeeld gele of blauwe accessoires of meubels. Hierdoor springen die meubels en accessoires er nog meer uit, wat voor en echt ‘wow effect’ kan zorgen.

Voeg meer kleur aan een ruimte toe!

Wil je juist wat meer warmte aan een ruimte toevoegen, dan moet je sowieso voor natuurlijke kleuren gaan. Met crème, khaki, groen of bruin maak je van de ruimte een knussere plek. We zien tegenwoordig vaak dat dit soort natuurlijke kleuren worden gemixt met pastelkleuren. Als het je ding is, zet je hier een hele fijne, rustige sfeer mee neer.

Gebruik in kleine ruimtes nooit donker gekleurde jaloezieën, omdat dit de ruimte veel kleiner doet ogen. Kies in dat geval juist voor lichte kleuren en zie direct het voordeel: optisch lijkt de ruimte in een keer veel groter! 


Geplaatst

in

door

Tags: