Nadat jullie al geruime tijd rondliepen met het idee om de woonkamer van een grondige make over te voorzien, is nu eindelijk de knoop doorgehakt. Over twee weken is het eindelijk zover en zal na zorgvuldig plannen, het afwegen van verschillende opties en mogelijkheden, de geplande renovatie van jullie woonkamer eindelijk beginnen, om er een grotere ruimte van te maken, voorzien van allerlei moderne snufjes en ingericht volgens de laatste trends op het gebied van design en ontwerp. 

Sinds het moment dat jullie de huidige woning drie jaar geleden kochten, hebben jullie ieder jaar de nodige veranderingen en renovaties doorgevoerd om deze te moderniseren en waar nodig van eventuele aanpassingen te voorzien, om het gebruiksgemak te vergroten en moderniseringen door te voeren. Zo hebben jullie vorig jaar onder meer een nieuwe keuken laten installeren, is de badkamer na de aankoop gelijk grondig onder handen genomen en hebben jullie bewust duurzame verbeteringen zoals het vervangen van enkelvoudig glas door het plaatsen van dubbel glas in alle ruimtes doorgevoerd.

Na jaren twijfelen is het nu eindelijk tijd voor de make over van de woonkamer

Om de een of andere reden was het renoveren van de woonkamer tot nu toe echter steeds uitgesteld. Ondanks het feit dat dit toch de ruimte is waar jullie de meeste tijd doorbrengen, was het er vooralsnog niet van gekomen om ook hier de nodige aanpassingen door te voeren. Maar nu jullie de afgelopen maanden onverhoopt toch behoorlijk wat tijd binnenshuis hebben moeten doorbrengen dankzij de opgelegde restricties als gevolg van het coronavirus, hebben jullie nu dan eindelijk besloten om de woonkamer van een lang verwachte makeover te voorzien.

Inmiddels zijn de maten opgemeten en over nog geen twee weken verwachten jullie de eerste werknemers in huis om aan de slag te gaan. De woonkamer wordt straks voorzien van een nieuwe houten vloer, gemaakt van speciaal gekozen antieke planken, om de ruimte straks van een bijzondere sfeer te voorzien. Daarna gaan de schilders aan de slag en worden de muren op professionele wijze voorzien van een nieuwe lik verf, waardoor de hele ruimte een nieuw aanzicht krijgt. 

De keuze voor een modern en industrieel ontwerp is snel gemaakt

Bij een nieuw interieur hoort vanzelfsprekend ook nieuw meubilair. Na avonden lang achter het beeldscherm verschillende ideeën en concepten te hebben onderzocht, hebben jullie ook een bewuste keuze gemaakt voor de meubels waarmee jullie straks de vernieuwde woonkamer willen inrichten. Jullie voorkeur gaat daarbij uit naar een moderne en industriële vormgeving van het interieur, waarmee jullie de balans kunnen vinden tussen een klassieke vloer, moderne meubels en rustieke kleuren. 

Er komt daarom straks een comfortabele hoekbank in de kamer, die de huidige driezitter gaat vervangen. Niet langer hoef je krap met een aantal man te zitten op een leren bank, straks kun je fijn wegkruipen op een moderne hoekcombinatie waar je probleemloos met vier tot vijf personen in kunt wegzakken. Daarnaast heb je na het nodige meten en ontwerpen, een nieuwe wandkast op maat laten maken, waar je naast boeken, planten en muziek, straks ook een gedeelte van je kunstcollectie helemaal tot zijn recht kunt laten komen.

Een eetkamerbank creëert een meer intiemere sfeer aan tafel

Ook voor het eetgedeelte hebben jullie een nieuw concept bedacht. Naast een nieuwe eettafel en bijbehorende stoelen, hebben jullie ervoor gekozen om ook een eetkamerbank te kopen. Er zijn tegenwoordig verschillende eetkamerbanken te verkrijgen, waarmee je toch net een andere sfeer aan tafel kunt creëren. Wanneer mensen op een bank plaats kunnen nemen, creëer je stiekem toch een meer intiemere sfeer, iets wat jullie vervolgens aan heel de eettafel hopen te kunnen promoveren. 

Bij modernere interieurwinkels kun je terecht voor een uiteenlopende collectie van verschillende eetkamerbanken. Of je op zoek bent naar een bescheiden bank zonder rugleuning, waarop je gasten zorgeloos kunnen plaats nemen, of toch een voorkeur hebt voor een meer klassiekere versie voorzien rugleuning, er zijn verschillende modellen leverbaar, waardoor je er altijd van verzekerd bent een model te vinden dat aansluit op jullie wensen!