aanhangwagen net

Dit moet je weten over een aanhangernet

Ben je van plan om binnenkort een lading stof of grof vuil te vervoeren? Wist je dat een aanhangernet dan verplicht is om over je lading heen te spannen? Een aanhangernet dekt je hele lading af. Zo maak je het niet alleen veilig voor jezelf op de weg, maar ook voor je medeweggebruikers. Je hebt allemaal verschillende soorten aanhangwagennetten op de markt. Maar welke zijn nu de beste? En wat voor aanhangernet moet je bijvoorbeeld gebruiken voor het vervoeren van fijne lading, zoals zand? Dit zijn allemaal stuk voor stuk goede vragen. In deze blog vertellen we je meer over de twee meest gebruikte aanhangernetten en waar je op moet letten bij het kopen van een aanhangwagennet. 

Wist je dat een aanhangernet verplicht is om over je lading heen te spannen?

Het verschil tussen een maas en gaas aanhangernet

De meest gebruikte en bekende soort aanhangernet zijn maasnetten en gaasnetten. Maasnetten kun je vaak direct herkennen aan de groene kleur. Dit soort aanhangernet wordt ook wel een ‘groen maasnet’ genoemd. Daarnaast heb je nog een gaasnet. Deze zijn vaak zwart van uiterlijk. Beide aanhangwagennetten kunnen voor dezelfde doeleinden worden gebruikt, maar ze zijn geschikt voor andere soorten lading. De maasnetten zijn grof en wijd. Ze hebben namelijk een maaswijdte van 45 mm en de gaasnetten zijn alleen luchtdoorlatend. Een maasnet kan je dus ook herkennen aan de maaswijdte. Een groen aanhangernet is vaak gemaakt van flexibel PP-materiaal. Deze netten zijn erg geschikt om grof materiaal te vervoeren. Denk bijvoorbeeld aan groentuinafval, of om grofvuil te vervoeren. Een zwart gaasnet is gemaakt van PE-materiaal en is bedoeld om vooral fijne lading te vervoeren. Hierbij kan je denken aan zand, grind en houtsnippers. Deze gaasnetten zijn UV bestendig en dus ook erg duurzaam omdat ze hierdoor langer meegaan. De zwarte gaasnetten bevatten stevige en dikke zoomrand waarin bevestigingsogen zitten. Hier loopt het elastiek ook doorheen. Op deze manier kan je eenvoudig het net om de aanhangwagen vastzetten. 

Bevestig materiaal voor je aanhangwagennet

Heb je een aanhangernet die geen bevestigingsogen bevat? Voor deze netten niet geen elastiek hebben kan je spanelastiek gebruiken. Dit is trouwens ook prima te doen met touw. Ben je van plan grote objecten te vervoeren? Dan zijn spanbanden ook erg handig. Als je spanbanden gebruikt is een aanhangwagennet niet verplicht. Voor de extra veiligheid kun je het natuurlijk nog wel doen, better safe than sorry! Spanbanden worden ook vaak gebruikt als extra hulpmiddel om bijvoorbeeld houtblokken vast te zetten. Op deze manier voorkom je ook dat je lading niet gaat schuiven. 

Meer weten over een aanhangernet?

Weet je niet zeker welk aanhangernet passend is op jouw aanhanger. Of twijfel je of je nu een zwart fijnmazig net nodig hebt of toch een groen aanhangwagennet? Een aanhangernet van Aanhangwagendirect.nl is van uitstekende kwaliteit. Daarnaast adviseren ze je graag over welke net aanhangwagen passend is op jouw aanhanger. Ze beschikken over een ruim assortiment van aanhangwagennetten. Neem nu gerust vrijblijvend contact met ze op! 


Geplaatst

in

door

Tags: