Wanneer je een nieuwe vloer gaat kopen, weet je dat er ontzettend veel verschillende mogelijkheden zijn. Naast het kiezen van de mooiste vloer, is het natuurlijk ook fijn om een praktische vloer te kiezen die duurzaam is makkelijk schoon te maken. Waar moet je nou eigenlijk precies op letten wanneer je een nieuwe vloer gaat kopen?

Bepaal eerst het budget voordat je op zoek gaat naar ‘de meest geschikte vloer’laminaat vloer

Voordat je gaat rondkijken naar een nieuwe vloer is het belangrijk om te bepalen hoeveel je ongeveer wilt en kunt besteden aan een nieuwe vloer. Wanneer je dit duidelijk hebt vastgesteld kun je in ieder geval al de vloeren die buiten het budget vallen doorstrepen. Daarnaast moet je natuurlijk ook altijd rekening houden met het feit dat de prijs die bij de vloer wordt vermeld vaak niet de prijs is van de vloer die daadwerkelijk in je huis komt te liggen. Er komen namelijk vaak extra kosten bij kopmen, zoals het leggen van de vloer en extra producten zoals montage en afwerkingsmateriaal. Deze kosten moeten ook worden meegenomen wanneer je een budget gaat bepalen.

De ruimte waar de vloer wordt gelegd

Sommige vloeren kunnen beter niet in bepaalde ruimtes worden gelegd. Denk bijvoorbeeld aan een laminaat of een houten vloer in de badkamer. Meestal gaat de hoge luchtvochtigheid en hout niet goed samen, waardoor dit niet de meest geschikte vloer is voor deze ruimte Probeer daarom eerst over het doel van de ruimte na te denken voordat je de vloer gaat aanschaffen.

Wil je vloerverwarming?

Veel mensen laten in hun woonkamer een vloerverwarming leggen. De vloer kan in de winter vaak koud aanvoelen en dan is het altijd lekker om een verwarmde vloer te hebben. Met een vloerverwarming komen natuurlijk wel wat extra kosten kijken, waardoor deze ook in het budget opgenomen moeten worden. Daarnaast zijn ook niet alle vloersoorten makkelijk te leggen in combinatie met een vloerverwarming.

Zelf leggen of laten leggen?

Het leggen van een vloer kan een ingewikkelde klus zijn. Tegenwoordig zijn er veel mensen die zonder problemen een klik laminaat of een klik pvc vloer leggen, maar wanneer het een tegevloer of een echte hardhouten vloer wordt, wordt het vaak al een stuk lastiger. Daarnaast ben je er van verzekerd dat je bij het inschakelen van een specialist een mooi en strak resultaat zult hebben. Ben je zelf erg handig dan is het natuurlijk een stuk goedkoper om de vloer zelf te leggen. Vraag jezelf daarom van te voren goed af of jij de vloer zonder problemen zelf kunt leggen.

Milieu

Wat bij het nieuwe wonen steeds belangrijker wordt zijn de milieu eisen die aan vele meubels en gebruiksvoorwerpen worden gesteld. Er worden steeds strengere normen gesteld op het gebied van duurzaamheid. Wil je achterhalen of jouw meest geschikte vloer ook daadwerkelijk aan deze eisen voldoet, dan kun je vaak de website van de leverancier raadplegen.