buitenlamp

De buitenlamp in opmars

In de stad of op het platteland? Een grote tuin of een appartement in een oude binnenstad? Een buitenlamp is overal een voordeel. Met een buitenlamp met bewegingssensor mist niemand meer dat opstapje en kan je het sleutelgat goed vinden ook als je haast hebt als het regent. Een buitenlamp zorgt voor veiligheid en gemak als het donker is in stad en dorp.

Veiligheid met goed licht 

Uiteraard is het een prettig idee dat jijzelf en welkome bezoekers de weg naar je huis goed weten te vinden dankzij zo’n handige buitenlamp. Maar het vormt ook een afschrikking voor minder welkome gasten. Inbraak komt nog steeds relatief veel voor. Een inbreker geeft echter de voorkeur aan huizen waar hij onopvallend zijn slag kan slaan in het duister. Buitenlampen met sensor zijn een belangrijk onderdeel van inbraakpreventie. Deze kan je combineren met veiligheidssloten op ramen en deuren. Dat slaapt een stuk geruster als er in de buurt inbraken plaatsvinden.

Installeren is een eenvoudig klusje 

Misschien heb jij opgekeken tegen de installatie van een buitenlamp. Als er een elektrische leiding naar buiten moet worden doorgetrokken is dat vaak een hele klus die door een specialist moet worden uitgevoerd. Dat kan dan een dure buitenlamp worden. Maar de praktijk is dat een lage spanning van 12 Volt door de toepassing van led technologie, ook voor een buitenlamp met voldoende fel licht volstaat. Omdat ook batterijen zeer sterk zijn verbeterd kan je een buitenlamp kopen met een batterij die opgeladen wordt met een zonnecel. Dan hoef jij uitsluitend nog een plekje te zoeken voor je nieuwe buitenlamp om die op te hangen. Dus, waar wacht je nog op? 

Het assortiment aan buitenlampen 

In de eerste plaats denk je bij een buitenlamp aan het bekende model dat bedoeld is om fel licht te geven op het moment dat de sensor beweging detecteert. Maar er zijn inmiddels ook diverse andere opties die ook zeer praktisch kunnen zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tuinpad verlichting in een grote tuin. Met spotjes of staande lampen kan je dan de weg laten oplichten richting de woning. Dat is niet alleen praktisch, maar staat ook nog eens charmant. Ook als je een vijver in de tuin hebt, is het een goed idee om deze ook te verlichten als het nodig is. Met een lamp met sensor zorg je ervoor dat niemand natte voeten hoeft te halen in jouw tuin. Kijk voor inspiratie eens op Directlampen.nl.

Ook handig in de binnenstad 

Als je geen tuin hebt omdat je de voorkeur geeft aan een woning in het (oude) centrum van een stad of dorp betekent dat niet dat je geen gebruik kan maken van de moderne technologie met buitenlampen. Uiteraard is ook in dat geval een buitenlamp bij de voordeur een mooie manier om veilig binnen te komen. Er zijn ook lampen die minder fel licht geven maar wel op de juiste plaats. Ook kan je de bewegingssensor gebruiken bij bijvoorbeeld een fietsenstalling of een schuur om daar goed zicht te hebben als het (vroeg) donker is.


Geplaatst

in

,

door

Tags: