salontafels

Wanneer zijn meubels retro?

Een vraag die je misschien zelf ook wel hebt is wanneer meubels retro zijn? Wat verstaan we nou onder de noemer retro? En wat zijn de verschillen met antiek en vintage? Wij gaan jou haarfijn uitleggen waarom jouw meubels wel of niet retro zijn en hoe je ervoor zorgt dat jouw interieur straks misschien wel helemaal retro is! 

Retro, antiek, vintage…

Er zijn erg veel termen om aan te duiden hoe een meubel er ongeveer uitziet en wat de kenmerken zijn. Toch zit er een aantal verschillen tussen deze termen. Zo is retro iets compleet anders dan vintage en weer dan antiek. Wij leggen je in de volgende punten haarfijn uit wat deze termen inhouden.

Vintage

Bij vintage is de ouderdom niet echt van belang. We spreken over een vintage product als het product er nog zo goed als origineel uitziet en ergens tussen de dertig en honderd jaar oud is. Vooral de uitstraling is belangrijk bij producten die we vintage noemen. Ziet jouw oude tafel er dus niet echt meer uit? Vintage is dan niet de term die jij wilt gebruiken… 

Antiek

Bij antiek gelden de regels iets anders. De meeste producten die we antiek mogen noemen zijn minstens honderd jaar oud. Er zijn ook uitzonderingen die we al vanaf een 75-jarig bestaan antiek mogen noemen. In theorie zijn alle producten en meubels die gebruikt worden als oude kunst-, sier- en gebruiksvoorwerpen antiek.

Retro

Tot slot willen we even kijken naar de term retro. Je bent in theorie al in het bezit van een retro product als dat product er oud uitziet. Er hoeft geen bepaalde periode gekoppeld te worden aan retro producten. Een retro fauteuil kan dus in theorie misschien tien of twintig jaar oud zijn, maar er al zoveel ouder uitzien dat er simpelweg sprake is van een daadwerkelijk retro product. Bij Sfeer.nl vind je diverse retro meubels. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar prachtige salontafels van Sfeer.nl? Neem dan zeker eens een kijkje op de website en laat je inspireren!


Geplaatst

in

door

Tags: