trapliften

Woningaanpassingen voor ouderen met een verminderde mobiliteit

Waar ouderen voorheen al na een geringe lichamelijke beperking de overstap naar een verzorgingstehuis maakten, staat het zelfstandig wonen tegenwoordig hoog in het vaandel bij senioren. Gelukkig zijn er allerlei ontwikkelingen en mogelijkheden waardoor het zelfstandig wonen voor mensen met een verminderde mobiliteit steeds makkelijker kan worden gemaakt. Hulpmiddelen zoals een rollator, scootmobiel of een rolstoel bevorderen de mobiliteit voornamelijk buiten de deur, woningaanpassingen zoals een traplift zorgen er ook voor dat men zich ook  binnen de woning makkelijker kan verplaatsen.

Trappen

Een trap in de woning is voor vele senioren met een lichamelijke beperking een hekel punt. Met de trap naar boven of naar beneden vergt namelijk aardig wat inspanning van het lichaam. Daarom wordt er in veel gevallen al direct besloten om naar een gelijkvloerse woning te verhuizen, ondanks dat veel mensen liever zo lang mogelijk in hun oude vertrouwde woning blijven wonen.

Trapliftentraplift kopen

Een oplossing voor dit mobiliteitsprobleem is door een traplift aan te schaffen. Een traplift is een aardige investering, maar kan een aanzienlijke rol spelen in de kwaliteit van het leven. De prijs van een traplift is afhankelijk van het type trap (trap met een bocht of een rechte trap), het model, merk en de specifieke eisen. Bij het kopen van een traplift moet men rekening houden met een prijs tussen 2.500 en 13.000 euro. Er zijn verschillende bedrijven die trapliften installeren, bent u onzeker over de prijs, vraag dan bij verschillende partijen een offerte aan, zodat u de prijs en kwaliteit makkelijk naast elkaar kunt vergelijken. Er zijn allerlei mogelijkheden zelfs verschillende designs die goed aansluiten bij de rest van uw interieur!

Tweedehands trapliften

Heeft u een beperkt budget, dan zijn er altijd mogelijkheden om een tweedehands traplift aan te schaffen. Het lastige is vaak wel dat een traplift op maat moet worden gemaakt omdat iedere woning uniek is. Een tweedehands traplift zal dus vrijwel nooit direct bij u kunnen worden aangesloten. Een traplift installateur zal deze moeten aanpassen op uw woning.

Traplift huren

Ook het huren van een traplift behoort tot de mogelijkheden. Het huren van een traplift is eigenlijk alleen interessant als de traplift slechts voor een korte periode zal worden gebruikt. Bij het huren van de traplift moet men rekening houden met een minimaal bedrag van €100,- per maand. Dit is exclusief het railsysteem, dat vaak apart moeten worden aangeschaft.

Heeft u moeilijkheden om de financiering van de installatie van een traplift rond te krijgen, dan bieden traplift bedrijven bijna altijd de mogelijkheid om betalingen via een financieringsplan te doen, zodat u niet het hele bedrag in één keer hoeft te betalen.


Geplaatst

in

door

Tags: