laminaat in een landelijke inrichting

Laminaat in een landelijke inrichting

Een landelijke woning inrichting

Landelijk wonen is het toppunt van sfeer. Het staat voor warmte, familie en natuur. Vooral in het hectische leven van tegenwoordig is het heerlijk om terug te kunnen grijpen naar deze belangrijke waarden. Een huis dat rust uitstraalt, in plaats van een woning waar techniek en beeldschermen centraal staan die om je aandacht schreeuwen. Landeljk wonen is prettig wonen.

Welke soort vloer past bij een landelijke inrichting?

Verschillende elementen zijn typerend voor een landelijke stijl in huis. Een van de belangrijkste daarvan is de keuze voor natuurlijke materialen. Het meest voorkomend in een landelijke woning inrichting is hout. Dit geeft je meteen een duidelijke richting voor je vloer: ga voor een houten vloer of kies voor laminaat. Laminaat is tegenwoordig zeer hoogwaardig materiaal. Daarom doet het in looks nauwelijks onder voor een houten vloer.

Welk type laminaat zal ik kiezen?laminaat in een landelijke inrichting

Je kunt laminaat in duizenden kleuren en structuren krijgen. Om je vloer goed te combineren met een landelijke stijl kies je voor laminaat wat zo natuurlijk mogelijk oogt. Vaak is dat een look van eikenhout: niet te ligt, niet te donker en vooral niet te effen. Een beetje ruig mag, want bij een landelijke look hoort onbewerkt.

Hoe wordt mijn vloer één met de ruimte?

Door het juiste materiaal te kiezen heb je de halve wedstrijd al gewonnen. Om ervoor te zorgen dat je vloer volledig tot zijn recht komt, kan je woonaccessoires kiezen die aansluiten bij je vloer qua kleurtinten. Laat ook dit type hout terugkomen in je huis. Daarnaast kan een vloerkleed van bijvoorbeeld katoen helpen om van de ruimte een geheel te maken.

Zelf leggen of laten leggen?

Laminaat kan je zelf leggen. Wist je dat het daar zelfs speciaal voor gemaakt is? Het in elkaar klikken van de panelen is niet moeilijk. Wel heb je wat inzicht – en een zaag – nodig om de planken aan de muurzijde op de goede lengte en breedte af te zagen. Laminaat leg je bij voorkeur in het verlengde van je ramen. Als je de panelen als het ware dwars in de kamer legt, zorgt dit voor een optische blokkade van het daglicht. Vergeet tot slot ook de plintjes niet. Deze mag je pas leggen als je vloer een tijdje heeft kunnen werken in de ruimte, zoals dat heet. Zelf laminaat leggen is erg fijn voor je portemonnee. Dat geeft je weer meer budget voor andere leuke zaken in je inrichting!


Geplaatst

in

door

Tags: