Wonen in de stad

Wanneer je gaat verhuizen of voor het eerst een huis gaat kopen is er altijd de keuze of je in een stad of in een dorp gaat wonen. Want wat zijn nou eigenlijk echt de voordelen van wonen in de stad? Heeft de stad wel voordelen? In dit artikel worden een aantal voordelen, maar ook nadelen genoemd van het wonen in de stad. Veel mensen kiezen voor het wonen in de stad, dan zie je ook wel aan de grote inwonersaantallen van de verschillende grote steden.

Werkgelegenheid in de stad

De voornaamste reden dat mensen vanaf het platteland naar de binnenstad verhuizen is werkgelegenheid. Wanneer je in een dorp woont dichtbij een grote stad maakt dit natuurlijk niet uit, want dan kan je gebruik maken van de fiets, openbaar vervoer of de auto om naar je werk te gaan. Maar wanneer je er verder vanaf woont is het toch echt een nadeel, dat je elke dag ver moet reizen.

Activiteiten in de stad

Het is algemeen bekend dat er in een stad meer te beleven is dan in een dorp. In de stad beschik je altijd over voldoende winkels, uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden. Wanneer je in een dorp woont is dit niet altijd het geval en moet je alsnog naar de stad om bijvoorbeeld je boodschappen te gaan doen. Maar dit is niet voor iedereen een voordeel, mensen die van rust houden blijven liever in een dorp.

Natuur in de stad

Een nadeel die veel mensen vinden van het wonen in de stad is dat er bijna geen natuur te vinden is. Wat je in veel dorpen nog wel ziet. De grote steden worden steeds voller gebouwd met nieuwe woongelegenheden en scholen.

Het is nog steeds zo dat veel jongeren liever kiezen om te wonen in een grote stad dan in een dorp. Deze trend zal zich zeer waarschijnlijk voort blijven zetten. De verwachting is ook dat de inwonersaantallen in de steden toe gaan nemen en die in de dorpen afneemt.


Geplaatst

in

door

Tags: