Voordelen wonen op het platteland

Er moet een keuze gemaakt worden of je in de stad blijft wonen of toch gaat verhuizen naar het platteland. Want wat zijn nou eigenlijk exact de voordelen van het platteland ten opzichte van het stadsleven? Eigenlijk zijn de voor- en nadelen heel erg persoonlijk, de ene vindt dit een nadeel en de ander vindt dat juist een voordeel.

Voor- en nadelen van een stad in plaats van platteland

Het wonen in de stad heeft als voordeel dat je overal snel bent, alles ligt redelijk centraal. Hierdoor heb je een korte reistijd en bent niet afhankelijk van bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Ook is er in de stad meer werk te vinden, waardoor je altijd dichtbij je werk woont. En als je iemand bent die graag veel mensen om zich heen heeft, dan zit je in de stad goed!

Maar de stad heeft ook nadelen, zo heb je vaak minder ruimte en woon je dicht op andere mensen. Ook wanneer je in het centrum van de stad woont heb je vaak lawaai van de mensen die zich in de stad bevinden. Als je dit niet fijn vindt is het zeker een nadeel, maar sommige mensen vinden dat juist wel fijn dat het niet zo stil is.

Voor- en nadelen van het platteland in plaats van de stad

Het grootste voordeel van het wonen op het platteland is wanneer je een natuurliefhebber bent je direct in de natuur woont. Je kan zo wanneer je wilt lekker de polder in. Ook woon je op het platteland een stuk ruimer en hier kan je veel leuke dingen voor je zelf ondernemen. Als je iemand bent die van veel ruimte houdt is het platteland op dit gebied zeker een voordeel. Het is ook lekker rustig op het platteland en het enige wat je hoort zijn waarschijnlijk de fluitende vogeltjes.

Een nadeel van het platteland is toch wel dat je vaak niet dicht bij de winkelcenta, supermarkten en andere winkels zit. Je zult dus verder moeten reizen voordat je boodschappen kan gaan doen.

De keuze tussen het leven in de stad of het platteland is er niet een waarbij iemand je kan helpen. De keuze is geheel persoonlijk en je moet kiezen wat beste bij jou past. Ben je iemand die graag in natuur is, van rust houdt en ruim woont? Dan is het platteland zeker wat voor jou!


Geplaatst

in

,

door

Tags: