De Twisted Garden

De tuintrends van 2014 zijn verdeeld in drie verschillende stijlen die bij de drie belangrijkste types passen. Wil je een tuin waarin nostalgie de boven toon voert, kies dan voor de Golden Age Garden. Heb je liever een tuin die de focus legt op planten en dieren, dan is de Biotope Garden een betere keuzes voor u. Moet de tuin juist hedendaags zijn waar moderniteit en vernieuwing, maar ook verassing centraal staan? Dan is de Twisted Garden de ideale oplossing. In dit artikel gaan we verder in op de Twisted Garden.

Vormen en materialen

In deze tuin zien we een strakke vormgeving waarbij er wordt gespeeld met hoogteverschillen, zwevende vlakken en een nieuw ritme. We zien in de Twisted Garden verrassende borders met een monotype beplanting. De vormen van deze tuin gaan over verspringen, verschuiven, ombuigen en geometrie. Alles staat in naar het nieuw ritme: positieve en negatieve vormen, maar ook verhoogde en verdiepte vormen. De materialen en kleuren voegen zich daarnaar en zijn relatief onopvallend strak maar ook functioneel.

Kleuren en beplanting

In de tuintrends 2014 van de Twisted Garden zien we veel wit in combinatie met limegroene tinten die worden aangevuld met grijze en bruine naturellen. Er wordt voor de borders veel dezelfde soort beplanting gebruikt met weinig afwisseling. Voor de verticale beplanting worden hangplanten en compacte grassoorten gebruikt. Ook Phlox, hosta en vrouwenmantel passen in deze tuin. De Dessins hebben geometrische patronen die doen denken aan tangrampatronen.

Hou je van een tuin met vernieuwing in de vormgeving, harmonie, vlakverdeling, beweging en ritme? dan is de Twisted Garden de ideale keuze voor jouw tuin. Gelukkig komen en gaan trends altijd in aantallen, en er zijn altijd andere keuzes die je kunt maken in de bekende andere trends, zoals de Biotope Garden of de Golden Age Garden.

 


Geplaatst

in

door

Tags: