Houten-garagedeur-met-glas (1)

Welke garagedeur past bij welke woning

Wanneer je een garagedeur gaat aanschaffen, zal je in 1e instantie wellicht vooral kijken naar de manier waarop je de deur kunt gebruiken en of dat aansluit bij wat je voor ogen hebt. Echter, naast het gebruik van de garagedeur is de uitstraling die het deurblad aan de rest van je woning meegeeft ook van groot belang. Wat we hiermee bedoelen kom je gedurende het lezen van dit artikel te weten.

Garagedeuren voor woningen met een landelijke uitstraling

Wanneer je een woning met een rieten dak hebt, in een boerderij woont of je huis andere elementen bevat die maken dat het een landelijke uitstraling krijgt, zijn garagedeur van hout vaak de mooiste keuze. Want zeg nu zelf: wat staat mooie bij een rieten dak? Is dat een strak modern ogende garagedeur van aluminium of een sfeervolle houten deur?

Woningen met een moderne look

Wanneer je een woning hebt waar de moderniteit vanaf straalt, dan is een aluminium deur meestal de mooiste keuze. Dergelijke deuren vind je onder andere terug in de vorm van sectionale deuren en kanteldeuren. Het mooie van dergelijke deur is dat ze geïsoleerd verkrijgbaar zijn. Zo heb je minder last van tocht en kou in de garageruimte, dat is zeker tijdens de winter erg prettig!

Functionele garagedeur

Als de uitstraling van de garagedeur niet zo belangrijk voor je is, en je vooral wilt gaan voor het functionele gebruik van de garagedeur. Kijk dan enkel naar hoe je de deur zou willen gaan gebruiken. Wil je de ruimte in de garage optimaal benutten om bijvoorbeeld spullen in op te slaan? Dan is een roldeur een prima keuze. Een roldeur rolt zichzelf verticaal op waardoor je alle ruimte in de garage overhoudt om spullen in op te slaan. Ben je een fanatieke fietser? Kies dan voor een garagedeur met loopdeur. Het deurblad bevat dan een ingebouwde deur waardoor je de garage snel in en uit kunt gaan.

Wat voor woning je ook hebt en of de uitstraling nu wel of niet belangrijk voor je is: sla de oriëntatiefase niet over en verdiep je eerst in de vele mogelijkheden die garagedeuren te bieden hebben. Denk ook aan de toekomst. Ben je bijvoorbeeld van plan om over een paar jaar een eigen praktijk aan huis te beginnen en moet de garage daarvoor worden verbouwd? Kies dan nu al voor een geïsoleerde garagedeur met loopdeur, zodat je straks niet weer een nieuwe deur moet aanschaffen. Kortom, genoeg stof om over na te denken! Kom je er niet helemaal uit? Win dan ook zeker advies in bij een aantal bedrijven die zich in garagedeuren hebben gespecialiseerd.


Geplaatst

in

door

Tags: