terrasoverkappingen

Wat zijn de voordelen van een terrasoverkapping?

Maak jouw terras nóg relaxter en praktischer!

Een terras aan de achterzijde van de woning is natuurlijk prachtig en comfortabel. Het is een plek waar je in het voorjaar en de zomer heerlijk kunt loungen, tot rust kunt komen en kunt genieten van een drankje, elkaar én de natuur in de tuin. Nog relaxter en praktischer wordt een terras, als je kiest voor een terrasoverkapping. Het gebruik van overkappingen voor terrassen heeft enkele zeer interessante voordelen. Voordelen waar je je pas ten volle van bewust bent, als je een terrasoverkapping hebt laten plaatsen. Wat maakt overkappingen nu zo aantrekkelijk? We hebben alle voordelen van een terrasoverkapping voor je op een rijtje gezet.

Profiteer het hele jaar van jouw tuinterras

Als een van de belangrijkste voordelen van overkappingen voor terrassen, geldt het feit dat je met een overkapping het hele jaar van jouw terras en tuin kunt genieten! Of het nu hard regent, sneeuwt of wanneer de zon fel schijnt: onder jouw terrasoverkapping zit je beschut en kun je ondanks slechte weersomstandigheden heerlijk zitten. Ook als het koud is, want met een terrasheater in de buurt is het ook in het najaar en in de winter aangenaam warm!

Extra leefruimte creëren

Met een terrasoverkapping, zeker als het terras direct aan jouw woning vastzit, creëer je direct een hoop extra leefruimte. Eigenlijk is een terrasoverkapping in die zin een verlengstuk van de woning. Helemaal relaxed wordt het als je aan de achterzijde van de woning en schuifpui hebt, die je kunt openzetten. Je komt dan direct op het overkapte terras terecht en verlengt op die manier de woonkamer achter jouw huis met een aantal meters.

Een overkapping kun je gebruiken voor extra opbergruimte

Wanner jouw terras overkapt is, kun je hiervan gebruikmaken door het oppervlakte onder het terrasdak als extra opbergruimte te benutten. Zo kun je jouw loungeset of tuinmeubels gewoon onder de overkapping laten staan, eventueel toegedekt met en beschermend zeil. En verder kun je de barbecue, tuinstoelen en eventueel zelfs tuingereedschap onder de overkapping kwijt.

Waardevermeerdering van het hui

Een direct positief effect van een terras met een fraaie en sterke overkapping, is de waardevermeerdering van jouw woning. De investering die je doet in een overkapping van het terras, betaalt zich uiteindelijk altijd weer (dubbel en dwars) terug: wanneer je jouw woning verkoopt, kun je uitgaan van een hogere verkoopsom dan zonder terrasoverkapping.


Geplaatst

in

door

Tags: