Gezandstraalde eiken bladen op maat, super stoer!

Eikenhout is populair, eiken tafels, eiken bladen voor op TV meubels, eiken balken binnenshuis, eiken sokkels, eikenhouten vloeren, het kan allemaal niet op. Ben je op zoek naar iets bijzonders, dan hebben wij iets leuks voor je gevonden: gezandstraald eiken. Wij vroegen EIKENvakman.nl – een webshop gespecialiseerd in eiken tafelbladen & panelen – om hier iets meer over te vertellen:

Gezandstraald eikenhout, vertel….

Wanneer je op zoek bent naar een bijzonder eikenhout blad, is een gezandstraald blad van eikenhout zeker iets om even te bekijken! Bij EIKENvakman vind je een ruime collectie gezandstraalde eiken bladen, die door de bijzondere bewerking een extra levendig & robuust accent hebben. Door het zandstralen worden de accenten en houtnerven in het eikenhout extra benadrukt, doordat het zachte hout gedeeltelijk verwijderd wordt, maar er worden ook ‘nieuwe’ naden & groeven gerealiseerd. Ideaal dus voor een levendig eindresultaat. Bekijk zeker even de detailfoto die aan dit blogartikel toegevoegd is, hier zie je heel mooi wat het zandstralen voor effect realiseert. 

Zandstralen versus borstelen.

Zandstralen wordt vaak vergeleken met geborsteld eikenhout, dat tegenwoordig ook erg populair is, zeker voor tafelbladen en meubelbladen. Eigenlijk is zandstralen het best te definiëren als de ‘volgende stap van borstelen’, waarbij de bewerking nog wat grover is. 

Zandstralen is mogelijk bij bladen van rustiek en foutvrij eikenhout. Nadat het eiken blad op maat verlijmd & geschaafd is, wordt het blad als geheel gezandstraald. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een ‘medium grove korrel’, die voor extra levendige accenten van het blad zorgt. Een eikenhouten blad met gezandstraalde afwerking staat garant voor een mooie, levendige & robuuste uitstraling, met een stoer accent! 

Gezandstraalde bladen bij EIKENvakman.nl.

Een eiken blad bij EIKENvakman.nl wordt – perfect op maat – op bestelling vervaardigd en dit geldt natuurlijk ook voor onze gezandstraalde eikenhouten bladen. Wanneer je voor een rustiek blad gaat, in combinatie met zandstralen, moet je er wel rekening mee houden dat je altijd een blad met open noesten / oneffenheden ontvangt. Het vullen van de noesten & scheurtjes is niet mogelijk bij de bladen die gezandstraald worden.


Geplaatst

in

door

Tags: