Als je van plan bent om wiet te proberen of dit al wel eens gedaan hebt, maar het nog een keer wil doen is het goed om vooraf te weten waar je aan toe bent. Voor je begint is het belangrijk dat je weet wat de mogelijke gevolgen en bij-effecten van het gebruik zijn. In tegenstelling tot alcohol is er over wiet nog niet jarenlang onderzoek gedaan. Het onderzoek wat dat betreft staat nog aan het begin, dus wetenschappers kunnen ook nog niet met zekerheid zeggen wat de overeenkomsten en verschillen zijn. Wat is bijvoorbeeld verslavender en wat zijn de effecten op de lange termijn? Als je meer wil weten over wiet, lees dan deze blog, wij vertellen je er graag alles over! 

De belangrijkste feiten

Je moet dus goed weten waar je aan begint als het je eerste keer is dat je wiet gebruikt. Weet je bijvoorbeeld het verschil tussen wiet en hasj, en weet je welke van de twee jij in huis hebt? Tussen wiet en hasj zit niet super veel verschil, het komt beide van dezelfde plant, maar wiet is de gedroogde bloem en hasj de samengeperste hars. Ze zijn ook allebei van invloed op je gemoedstoestand. Het kan je een vrolijk en lacherig gevoel geven, maar het kan ook minder ontspannend werken en zorgen voor angst en paniekaanvallen als je daar gevoelig voor bent. De kans dat je angstig en paniekerig wordt is groter bij wiet dan bij hasj. Het is dus sowieso niet aan te raden als je gevoelig bent voor somberte en paniek. Ook als je dat niet bent geldt, gebruik met mate en zorg dat je goed voorbereid bent. Wiet en hasj zorgen niet voor een kater de volgende dag. 

Let op hoeveel je gebruikt

Bij wiet geldt hetzelfde advies als bij alcohol, je moet er niet te veel van gebruiken. Te veel is immers nooit goed. Houd dus in je achterhoofd dat je moet genieten met mate. Wat je ook moet weten is dat wiet wordt gedoogd in Nederland, wat betekent dat smartshops en coffeeshops wiet mogen verkopen. Ze moeten zich daarvoor wel aan bepaalde strikte regels houden. Als je het zelf wil kopen kun je dit ook doen via een online webshop als Zamnesia. Op hun website kun je ook terecht voor meer informatie over de werking en het gebruik van wiet en aanverwante middelen. 

Koop bij een betrouwbare partij

Als je online wiet wil aanschaffen is het natuurlijk verstandig om dit bij een betrouwbare shop te doen. Kijk hiervoor altijd naar de reviews die op internet staan. Een voorbeeld van een betrouwbare site met goede reviews is Zamnesia. Deze online smartshop staat goed aangeschreven en kan je ook bijstaan met vragen.