huis isolatie

Je huis isoleren doe je zo

Je huis isoleren is een van de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen met de grootste, positieve impact op het milieu. Echter zien we dat drie op de vier huizen slecht is geïsoleerd in Nederland. Dat is zonde, want met je huis isoleren kun je, naast geld, ook veel CO2 per jaar besparen. Vooral bij huizen die isolatie hebben van voor 1992 valt er veel winst te behalen. Als je huis vóór 1992 is geïsoleerd, dan kan je er vanuit gaan dat er veel winst te halen is. Bij dat soort huizen zal het gebruik van isolatieplaten al voor een veel betere isolatie zorgen. Ontdek hieronder alles over het isoleren van je huis.

Betere leefomstandigheden

Isolatie zorgt ervoor dat het fijner, en goedkoper, wonen is. Het isoleren van je vloer, gevel en dak zorgt ervoor dat de temperatuur beter binnenshuis blijft en waardoor de temperatuur in huis constanter is. Koude voeten, tocht en vocht behoren in een goed geïsoleerde woning tot het verleden. Zo gaat de temperatuur van de vloer een aantal graden omhoog na het doorvoeren van vloerisolatie. Een ander bijkomend voordeel is dat isolatie in de gevel of dak buitengeluiden absorbeert. Zo wordt je woning niet alleen warmer maar ook stiller, ook weer een extra comfort. 

Tal van regelingen en subsidies

De afgelopen jaren zijn er verschillende soorten subsidies en regelingen voor isolatie in het leven geroepen. Zo is er in 2019 de zogenaamde Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) uitgebracht. Met deze subsidie kun je tot 10.000 euro van je isolatiemaatregelen laten subsidiëren. Hiervoor moet je dan wel minimaal twee isolatiemaatregelen uit laten voeren door een bedrijf: je mag dit dan niet zelf doen. Bij een spouwmuurisolatie die 800 euro kost, kan je denken aan 200 euro subsidie. Daarnaast hebben enkele gemeenten lokale isolatiesubsidies in het leven geroepen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is steeds belangrijker. Zorgvuldig hiermee omgaan is van levensbelang en door te investeren in energiebesparing lever je een zeer belangrijke bijdrage aan een beter leefmilieu. Niet alleen nu, maar ook voor de toekomstige generatie. We stoken in Nederland alleen al een enorme hoeveelheid gas die we eigenlijk niet nodig hebben omdat een hoop verloren gaat door een slechte isolatie. Dit heeft nadelige effecten op bovenstaande punten (energierekening, comfort en gezondheid) maar dus ook op het milieu. Voordeel van het feit dat duurzaamheid tegenwoordig zo belangrijk is, is dat er tal van subsidies zijn waar je aanspraak op kunt maken als je je huis beter gaat isoleren. Kijk hier goed naar, want het kann per gemeente verschillen.


Geplaatst

in

door

Tags: