infraroodverwarming

Wat is een infraroodverwarming en hoe werkt deze?

Infraroodverwarming is voor veel huizenbezitters abracadabra

Tegenwoordig kunnen woningen op tal van manieren verwarmd worden. Een van de methoden om dit te doen is zogeheten infraroodverwarming. Voor veel woningeigenaren klinkt dit een beetje als abracadabra. Want wat is infraroodverwarming precies en hoe werkt deze? Waarin verschilt deze manier van het huis of bedrijf verwarmen van traditionele verwarmingen als de cv op gas? Wat zijn precies de voordelen van het verwarmen van ruimten via infraroodsystemen van redwellinfraroodverwarming.nl? Lees gauw verder, want we leggen het in dit blog duidelijk uit!

Wat is infraroodverwarming, hoe werkt het en waarin verschilt deze van gasverwarming?

Verwarming via infraroodstralen werkt feitelijk exact hetzelfde als de wijze waarop de zon de aarde verwarmt. infraroodstraling, ook wel bekend als C-straling, bestaat uit lange golven infrarood licht die in huishoudens en in bedrijven, anders dan bij de zon, via elektriciteit kunnen worden opgewekt. Een belangrijk verschil met de traditionele verwarmingsmethode op gas is dat infraroodstraling geen zuurstof nodig heeft om een bepaalde ruimte of plek te verwarmen. Hierdoor kunnen locatie op een aangename manier worden verwarmd en dringen de stralen gemakkelijk door de ruimte heen op de objecten. Deze worden daardoor efficiënt verwarmd.

De voordelen van infraroodverwarming als systeem

De keuze voor een verwarming via infraroodlicht heeft enkele behoorlijk interessante voordelen te beiden. Het zijn meer voordelen dan de meeste mensen zich realiseren. Het belangrijkste voordeel is de voordelige manier van een ruimte verwarmen. Omdat infrarood de lucht in de kamer niet verwarmt, kost infraroodverwarming aanzienlijk minder energie dan verwarming op gas. Nog voordeliger wordt het als de infraroodverwarming aangesloten wordt op zonnepanelen. Ten tweede zijn ruimtes met infraroodlicht snel comfortabel op een lekkere temperatuur te krijgen. Een derde grote voordeel van infrarood warmtepanelen is het feit dat deze veel minder ruimte in beslag nemen dan de traditionele radiatoren met leidingen. Er hoeven geen leidingen en dergelijke aangelegd te worden, wat natuurlijk veel ruimte scheelt. Bijkomend scheelt het dat de panelen aan het plafond bevestigd kunnen worden, waardoor je op de vloer feitelijk geen ruimte kwijt bent. Ideaal toch, want je houdt veel leefruimte over in de woonkamer, eetkamer en/of hal. In de laatste plaats is uiteraard een van de voordelen het feit dat infraroodpanelen het klimaat en de luchtkwaliteit een stuk minder belasten dan de traditionele verwarmingsinstallaties op gas.


Geplaatst

in

door

Tags: