pvc tegels

Waarom PVC tegels fijn zijn

Steeds meer mensen ontdekken van voordelen van PVC tegels. Waar men vroeger voor een tegelvloer automatisch koos voor stenen tegels, zien we nu dat steeds velen kiezen voor PVC tegels. Vandaar dat dit type tegel ondertussen in alle kleuren en in vele designs verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn dit soort tegels waterdicht, en dus ideaal om te gebruiken in de badkamer of keuken. Het feit dat er ook een klik variant is, zorgt ervoor dat je die tegelvloer ook zelf kunt leggen en dat je dus niet meer bent aangewezen op een (dure) professional. Welke voordelen pvc tegels nog meer hebben, lees je hieronder.

Warmer en geluidsdempend

Twee fijne eigenschappen van PVC die erg handig zijn bij een tegelvloer is dat het materiaal lang niet zo koud aanvoelt aan je voeten dan stenen tegels en daarnaast is PVC enorm geluidsdempend, waar stenen tegels geluid juist versterken. Vooral in een bovenwoning, flat of appartement kan dit erg fijn zijn, alleen al om de buren te ontzien. Daarnaast maakt deze demping het geluid in de ruimte zelf ook aangenamer, omdat het geluid niet weerkaatst wordt. Hierdoor zal een ruimte waar PVC tegels liggen nooit erg ‚hol’ klinken, wat bij stenen tegels wel kan zijn.

Niet zo snel kapot of beschadigt als steen

PVC is ook veel sterker dan stehen, waardoor tegels van dit materiaal bijvoorbeeld tijdens transport nooit kunnen breken en ze tijdens gebruik veel langer mooi blijven. Veel PVC tegels zijn uitgerust met een reliëf, waardoor ze een natuurlijke uitstraling krijgen. Bovendien zorgt dit ervoor dat kleine oneffenheden door dagelijks gebruik niet opvallen. De trend die we op het moment zien zijn PVC tegels met betonlook. Leisteen, wit, zwart of grijs zijn ook erg trendy. 

Meer keuze voor de voegen

Een stenen tegel vloer wordt altijd gevoerd met grijs cement, omdat er nu eenmaal cement nodig is om de tegels te leggen. Het leuke van PVC tegels is dat je hier de mogelijkheid hebt om te kiezen voor andere kleuren voegstrips, die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en diktes. Zo bepaal je zelf of je een opvallende of juist een neutrale kleur wilt en bepaal je ook de dikte van de voeg. Dit zorgt ervoor dat je je vloer van PVC tegels nog verder kunt personaliseren.  

Een stenen tegelvloer leggen is een behoorlijk karwei en vraagt enige kennis. Klik PVC leg je echter eenvoudig zelf. Voorwaarde is echter wel dat de ondervloer vlak, droog en schoon is. Daarnaast is het volgen van de instructies een must maar als je dat doet, zul je merken dat het makkelijk is om zelf PVC tegels te leggen.


Geplaatst

in

door

Tags: