Bij een normale sigaret is het heel simpel, je hebt twee manier van roken. Je kunt over de longen roken of de rook direct uitblazen. Ook bij e-sigaretten is dit het geval, maar in plaats van twee opties kun je kiezen uit drie opties. Bij een starter set voor een e-sigaret kun je namelijk gaan voor mouth to lung, direct to lung of een combinatie van die twee. In een starter set zit naast de e-sigaret over het algemeen ook alles dat je nodig hebt als startende e-roker. In deze blog vertellen we je alles over de verschillende manieren van gebruik. 

Direct to lung (DL)

De verrassing zit ‘m niet in de namen, bij de direct to lung e-sigaretten gaat de naar damp omgezette vloeistof direct naar de longen. Ze werken daardoor erg simpel en zorgen ervoor dat je ook meer damp ziet wanneer je uitblaast. Deze manier betekent vaak wel dat je je e-liquids eerder moet vervangen, met name als je een grote longinhoud hebt. Bij de direct to lung komt ook meer smaak vrij dan bij Mouth to Lung, omdat de damp direct naar de longen gaat.  

Mouth to lung (MTL) e-sigaretten

De mouth to lung of MTL e-sigaretten zitten weer wat anders in elkaar dan de DL e-sigaretten en zijn vooral voor mensen die het niet prettig vinden om direct over de longen te roken. Voor die mensen is er een MTL starter set, met daarin een e-sigaret waarbij je zelf kunt bepalen of je het over de longen inhaleert of niet. De damp komt namelijk eerst gewoon in je mond terecht, waarna je vervolgens zelf de keuze kunt maken of je het direct uitblaast of verder inademt. Je kunt hiermee dus ook afwisselen. Goed om te weten is dat de e-sigaretten uit de Mouth to lung starter set vaak een andere coil bevatten, speciaal gemaakt voor deze manier van gebruik. 

Meer weten over de starter sets?

Heb jij je keuze nog niet kunnen maken of wil je meer weten over e-sigaretten? Kijk dan eens op de website van bijvoorbeeld Smokesmarter. Daar vind je de kennis en ervaring op het gebied van e-roken en daar kun je ook terecht voor starter sets. Zo kun jij voor jezelf duidelijk krijgen wat het beste bij je past.